Contacteer ons op +32 479 99 36 32 of info@aplusquality.be

Vertrouwenspersoon voor 1 euro per dag!

Heb je al een vertrouwenspersoon aangesteld?

Als professioneel bedrijf in de voedselketen ben je verplicht een vertrouwenspersoon te hebben: iemand waaraan personeel twijfels over wettelijkheid, kwaliteit, integriteit en voedselveiligheid kan toevertrouwen in alle anonimiteit. Ik neem die rol op mij.

Het klokkenluider-principe (Engels: whistle blower) is al langer gekend in andere sectoren. Ook in de food wereld is de noodzaak doorgedrongen, en dus nu ook in de normen zoals BRC, IFS en FSSC 22000 (de GFSI goedgekeurde standaarden dus). Ieder bedrijf moet iemand kenbaar maken in de organisatie bij wie elk personeelslid zaken kan melden waarover hij / zij zich vragen stelt.

Op het vlak van wettelijkheid, kwaliteit, integriteit, en voedselveiligheid kan het misschien eens fout lopen, maar niemand durft dit naar voren te brengen. Als er een vertrouwenspersoon is aangeduid, wordt de drempel lager.

Voorwaarde is wel dat deze vertrouwenspersoon gekend is in het bedrijf, en dat de melder zekerheid moet hebben over diens anonimiteit (BRC Food vereiste 1.1.6).

Als extern expert ben ik perfect geplaatst om die rol op mij te nemen. Uw personeel meldt, ik beoordeel, en ik rapporteer.

Voor slechts 1 euro per dag* neem ik de rol van extern vertrouwenspersoon** op mij.

Ik wil graag meer info

* Je sluit een abonnement voor 1 jaar af. Per melding wordt een forfait van 60 euro gerekend.

** Op vlak van productveiligheid, -integriteit, -wettelijkheid, en kwaliteit.

Ik schreef over dit onderwerp eerder al een blogbericht:

Naar de blog "Klokkenluider gezocht"

BRC whistleblower / klokkenluider: vertrouwenspersoon food safety voor 1 euro per dag