Contacteer ons op +32 479 99 36 32 of info@aplusquality.be
  • Home >
  • Blog >
  • BRC Food draft versie 8 beschikbaar

BRC Food draft versie 8 beschikbaar

01/12/2017 06:58 door Alexander Platteeuw | Categorie├źn: Voedselveiligheid, BRC

Het papier van versie 7 is nog min of meer warm, of daar is versie 8 al. 

't Is te zeggen: dit is slechts een draft versie, ter consultatie. We hebben in het verleden al gezien dat er tussen de draft versie en de uiteindelijke publicatie nog een wereld van verschil kan liggen. Begin dus zeker niet al met je procedures aan te passen.

Ik verwijs je graag naar een vorig nieuwsbericht van mij omtrent de tijdslijn (eerste audits tegen versie 8 pas in februari 2019).

Wat zijn de wijzigingen?

Er staat weer heel wat gecorrigeerd in, maar op het eerste zicht lijkt het mij eerder een kwestie van herformuleren en fouten in punten en komma's. Ik zie bijvoorbeeld een zelfde indeling en dezelfde Fundamentals. Ik zie wel dat er een nieuw hoofdstuk 8 geschreven is, waarin alle eisen betreffende high care & high risk zijn ondergebracht. Maar op zich zijn dit dus de bestaande eisen. Let wel: ik heb de tekst nog maar diagonaal doorlopen, dus pak me niet op mijn eerste indruk.

De draft versie kan je hier gratis downloaden, en BRC moedigt iedereen aan om feedback te geven. 

Ik zou dus zeggen: hou je niet in! Wil je dit liever anoniem doen, stuur me dan een bericht, en dan bundel ik alle info richting BRC.

Veel leesplezier!

 

Vond u dit artikel interessant?

Vul uw e-mailadres in en krijg mijn artikels in uw mailbox.

Deel dit artikel

Reacties op dit artikel

Beste Alexander,

Laat mij zeker iets weten als er een opleiding ivm BRC versie 8 beschikbaar is.

Grtj.

Gepost op 01 december 2017 door Liviu Sandu

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.