Contacteer ons op +32 479 99 36 32 of info@aplusquality.be
  • Home >
  • Blog >
  • IFS Food versie 7 op komst (maar niet voor direct)

IFS Food versie 7 op komst (maar niet voor direct)

11/04/2019 16:20 door Alexander Platteeuw | Categorieën: Voedselveiligheid, IFS

Aanvulling dd 25/02/20: IFS heeft zonet bevestigd dat versie 7 pas na de zomer van 2020 gepubliceerd wordt, waarna iedereen 1 jaar de tijd krijgt om zich in orde te stellen. Audits pas vanaf mid 2021 tegen versie 7 dus!

 

Het lijkt wel of ze bij IFS uit hun winterslaap gekropen zijn. Na de vraag aan het grote publiek om hun mening te geven bij de draft versie 3 van IFS Broker (de standaard voor bedrijven die food producten niet fysisch manipuleren; zeg maar de brokers, agenten, distributeurs van deze wereld), is het nu de beurt aan de voedingsindustrie zelf.

Versie 7 dus van IFS Food (de IFS norm voor de producerende industrie) is op komst. Alleen is het toch nog eventjes wachten. Momenteel gebeurt een eerste evaluatie binnenskamers. Pas in kwartaal 4 van 2019 wordt ieders mening gevraagd, om dan begin 2020 naar buiten te komen met de finale versie 7. IFS voorziet audits tegen deze versie pas in 2021. Je hoeft dus nog niet direct in paniek te schieten.

Over wat er nu eigenlijk gaat veranderen, laat IFS nog steeds weinig in zijn kaarten kijken. In de nieuwsbrief staat dat auditors meer tijd zullen moeten spenderen op de productievloer, gevolgd door een uitroepteken. Terecht dat auditoren veel tijd op de werkvloer moeten doorbrengen, maar daar tegenover staan wel 250+ individuele eisen die moeten beoordeeld worden, en dat binnen het vooropgestelde tijdsbestek. Je kan niet alles willen. En geloof me, ik heb zelf honderden IFS audits uitgevoerd: ik weet wat ik zeg als ik stel dat tijd je grootste vijand is als auditor.

Meer info nodig over IFS Food?

Reserveer een IFS opleiding in-house, bij jou op de site, aangepast aan jouw sector, jouw product, en jouw bedrijfssituatie.

Alles over IFS Food opleidingen

Vond u dit artikel interessant?

Vul uw e-mailadres in en krijg mijn artikels in uw mailbox.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.