Contacteer ons op +32 479 99 36 32 of info@aplusquality.be
  • Home >
  • Blog >
  • IFS Product Fraud Practical Guidelines

IFS Product Fraud Practical Guidelines 29/05/2018 09:56 door Alexander Platteeuw | Categorieën: voedselfraude, IFS

IFS publiceerde destijds een praktische handleiding bij het implementeren van de toenmalig nieuwe food defense eisen. Hetzelfde doen zij nu rond voedselfraude. Het is opnieuw een praktisch document geworden, waarin uitgelegd wordt hoe je als bedrijf een vulnerability assessment (VACCP studie) kan uitvoeren. Ik zeg wel “kan”, want de methodologie is niet verplicht. Maar, het geeft je wel inzicht in hoe je de materie kan benaderen. Persoonlijk vind ik dat ze wat meer nadruk hadden mogen leggen op het onderbouwen van de scoretoekenning bij de risico beoordeling, maar goed.

Ik ben anderzijds wel blij dat ook IFS andere assen voor je risico matrix voorstelt dan je gewend bent bij een HACCP studie. Waar ik al lang voor pleit, is om niet met kans x ernst te werken, want dan kom je er niet. Kans op voorkomen x Kans op detectie zijn veel nuttiger in deze.

De volledig IFS Product Fraud Practical Guidelines vind je hier.

Wil je meer toelichting bij jou op bedrijf omtrent food fraud, en hoe de VACCP in praktijk om te zetten? Geef dan gerust een seintje.

Ik wil meer weten over food fraud

Vond u dit artikel interessant?

Vul uw e-mailadres in en krijg mijn artikels in uw mailbox.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.