Contacteer ons op +32 479 99 36 32 of info@aplusquality.be
  • Home >
  • Blog >
  • IFS Remote Surveillance Checks gepubliceerd

IFS Remote Surveillance Checks gepubliceerd

01/04/2020 15:05 door Alexander Platteeuw | Categorieën: Voedselveiligheid, Audit, IFS

IFS launches Remote Surveillance Check due to coronacrisis #GFSI audit

IFS heeft zonet meer tekst en uitleg gegeven bij hun “Remote Surveillance Checks”.

Waarover gaat het?

Gezien de corona-crisis, is de roep naar remote (“van op afstand”) controles / audits / verificaties groot. IFS gaat hier niet in mee, of toch niet wat betreft de audits. Ik verwijs graag naar mijn eerdere nieuwsbrief daarover.

Ben je dus IFS gecertificeerd, en ligt je volgende auditdatum in een periode van lockdown, dan vervalt mogelijks je certificaat (als de audit niet kan uitgevoerd worden on site). Maar, zo verzekert IFS, retailers hebben beloofd hier geen punt van te maken, en bij de opheffing van alle restricties worden opnieuw audits as usual ingepland (dat gaat nogal een stormloop geven bij de OCI’s, amai; wacht dus niet te lang).

Nu goed, zit je dus een tijdje zonder audit, dan kan je dus nu OP VRIJWILLIGE BASIS een Remote Surveillance Check laten uitvoeren. IFS heeft hiervoor een gecondenseerde checklist gepubliceerd, alsook een Guidance document. Het komt er op neer dat je een kleine fee betaalt, en dat je OKfof Not OK scoort per vraag. Let op: ook Majors en KO’s zijn mogelijk… Het eindresultaat is dan sowieso Fail, en een volledig nieuwe check, pas na minstens 4 weken, is mogelijk.

Meerwaarde?

Voor bedrijven wiens klanten geen punt maken van het vervallen certificaat, zie ik weinig meerwaarde.

Wat wél handig is, is om te zien welke eisen volgens IFS van op afstand moeten afgetoetst worden. Zo laten zij bijvoorbeeld het hoofdstuk Food Defense volledig vallen. Ook de management review zit niet in het pakket inbegrepen.

Lijkt het jou nuttig om jouw systeem eens door mij van op afstand te laten auditeren, ter voorbereiding van een eventueel latere audit? Contacteer me, en we spreken een geschikt moment én communicatiemiddel af. Ik geef je bijkomend tips waar je kan optimaliseren!

Contacteer mij voor een Remote Surveillance Check

Hier de volledige IFS Remote Suveillance Checklist

Hier de IFS Remote Surveillance Checklist Guidance

Vond u dit artikel interessant?

Vul uw e-mailadres in en krijg mijn artikels in uw mailbox.

Deel dit artikel

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.