Contacteer ons op +32 479 99 36 32 of info@aplusquality.be

Is voedselveiligheid onderdeel van uw bedrijfscultuur?

De BRC Global Standard For Food Safety bestaat ondertussen meer dan 20 jaar, en nu pas komt het basisprincipe van elk kwaliteits- en food safety managementsysteem naar boven als een vaste eis in de norm: het gedrag van de mensen in het bedrijf. Niets is zo belangrijk als je menselijk kapitaal. Mensen hebben een enorme impact op de food safety status van je eindproduct, én de reputatie van het bedrijf. M.a.w., BRC en FSSC 222000 (en binnenkort ook wel IFS) willen dat er een plan van aanpak in het bedrijf bestaat om deze food safety cultuur naar nieuwe hoogtes te tillen.

Je bent misschien geen psycholoog, maar vrees niet: dit aanpakken is niet alleen jouw taak als kwaliteitsmanager maar het werk van het ganse bedrijf. Niet in het minst van de bedrijfsleiding.

In deze opleiding geef ik je stapsgewijs een plan van aanpak om de voedselveiligheidscultuur in het bedrijf te verbeteren. Naast de theorie werken we met concrete voorbeelden uit het bedrijfsleven. 

De inhoud

Je leert o.a.:

 • Wat is een positieve food safety culture?
 • Hoe promoot je food safety culture in je organisatie?
 • Hoe voer je verandering door?
 • Hoe communiceer je efficiënt?
 • Waarop focus je in je prioriteiten setting?
 • Hoe ga je om met tegenkanting?

Het food safety luik van de opleiding wordt door mezelf verzorgd; het soft skills gedeelte wordt gegeven door een psychologe.

Na afloop van deze opleiding ben je in staat om zelf je plan te schrijven, uit te leggen aan je auditor én door te voeren in de bedrijf.

Deze opleiding is bedoeld voor:

 • Kwaliteitsmanagers
 • Medewerkers HRM
 • Poductieverantwoordelijken
 • CEO’s
 • ...

PS: deze cultuursverandering gaat hand in hand met de zogenaamde BRC whistle blower procedure, of klokkenluider principe. Lees meer op onze Klokkenluider-pagina.

Praktische informatie

Een training van 0.5 dag bij u op bedrijf (max. 15 deelnemers). Deze opleiding is dan ook volledig op maat van uw onderneming, en is doorspekt met praktijkvoorbeelden en oefeningen conform uw sector en uw productengamma. Vooraf wordt overlegd welke accenten dienen gelegd te worden.

Al wat u moet voorzien is een vergaderzaal en een open mindset van de cursisten!

Na afloop ontvangt u een attest van deelname.

Tot 50% tegemoetkoming

Als opleidingsadviseur van de voedingsindustrie ben ik erkend door Alimento, en geven mijn coaching en opleidingen, voor bepaalde cursisten, recht op een financiële tegemoetkoming. Het gaat over werknemers en werkgevers van de voedingsindustrie (paritaire comités 118 en 220). Ook voor uitzendkrachten actief in paritair comité 118 en 220 kunt u genieten van gereduceerde tarieven.

Krijg tot 30% van de kosten terugbetaald via de KMO Portefeuille

Valt u niet onder het juiste paritair comite? Wegens onze erkenning als Opleidingsverstrekker voor de KMO Portefeuille, kan u tot 30% van de kosten recupereren. Vraag een offerte aan, en wij leggen je uit hoe dit in mekaar steekt. Meer info vind je alvast op de pagina van Vlaio.

Vraag een offerte Food Safety Culture training aan