Contacteer ons op +32 479 99 36 32 of info@aplusquality.be

Leer de finesses van de International Food Standard (IFS) kennen

De International Food Standard of IFS is de Frans-Duitse reactie op BRC-standaard, die vanuit Groot-Brittannië kwam aanwaaien. De standaard voor voedselveiligheid en kwaliteit kwam er op initiatief van de retailsector, meer bepaald grote supermarktketens zoals Metro, Carrefour, Leclerc, en Auchan. Ondertussen is IFS wereldwijd uitgegroeid tot een belangrijke norm voor voedselproducenten. Momenteel geldt versie 6.1 (waarbij food fraud werd opgenomen), en binnenkort wordt versie 7 gepubliceerd.

Wat leert u tijdens deze opleiding?

  • Wat zijn de eisen van de IFS-norm?
  • Hoe wil IFS dat bepaalde eisen geïnterpreteerd worden?
  • Waar focust de IFS-auditor op?
  • Wat is het verschil tussen KO non-conformiteiten, Major afwijkingen en het ABCD scoresysteem?
  • Benchmarking aan de hand van praktische case studies, afgestemd op uw sector.
  • Wat zijn de belangrijke verschillen met andere gangbare standaarden zoals bijvoorbeeld BRC en FSSC 22000?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is bestemd voor quality-, productie- en plantmanagers en directieleden van voedingsbedrijven. Ze zijn geïnteresseerd in de IFS-standaard, willen de pro’s en contra’s ervan afwegen al dan niet met het oog om het IFS-certificaat te behalen.

  • De opleiding wordt gegeven in uw bedrijf
  • Gedurende een volledige dag
  • Voor maximum 15 personen

Tot 50% tegemoetkoming

Als opleidingsadviseur van de voedingsindustrie ben ik erkend door Alimento, en geven mijn coaching en opleidingen, voor bepaalde cursisten, recht op een financiële tegemoetkoming. Het gaat over werknemers en werkgevers van de voedingsindustrie (paritaire comités 118 en 220). Ook voor uitzendkrachten actief in paritair comité 118 en 220 kunt u genieten van gereduceerde tarieven.

Krijg 40% van de kosten terugbetaald via de KMO Portefeuille

Valt u niet onder het juiste paritair comite? Wegens onze erkenning als Opleidingsverstrekker voor de KMO Portefeuille, kan u 40% van de kosten recupereren. Vraag een offerte aan, en wij leggen je uit hoe dit in mekaar steekt. Meer info vind je alvast op de pagina van Vlaio.

Wilt u de finesses van de International Food Standard (IFS) leren kennen?

Vraag een IFS Food opleiding aan