Contacteer ons op +32 479 99 36 32 of info@aplusquality.be

Geen etiket-geheimen meer met deze hands-on training

Met de EU Verordening 1169/2011, ook wel de FIC-wetgeving genaamd (Food Information for Consumers) heeft de EU een grondige update uitgevoerd van alle tot dan toe bestaande wetgevingen aangaande etikettering van levensmiddelen.

Vanaf dat ijkmoment zijn ook B2B leveringen onderworpen aan wettelijke eisen qua informatie communicatie. Maar wist je dat bijvoorbeeld ook e-commerce van food producten hiermee vastgelegd werd in Europese regelgeving?

Of je nu B2C of B2B leverancier of producent van voedingsmiddelen bent, je zorgt maar beter dat je wettelijk in orde bent om geen risico te lopen een slechte beurt te maken bij het FAVV. De lijst van product recalls en waarschuwingen op hun website staat bol van de fouten tegen etiketteringsregels.

Vermijd dit dus, en zorg dat je etiketten in orde zijn.

Tijdens deze interactieve opleiding leer je wat je te doen staat.

Zo kom je o.a. volgende zaken te weten:

  • De van toepassing zijnde eisen uit de geldende wetgeving specifiek voor jouw product
  • Hoe zit het met oorsprongsvermelding op het food label? (let op: in bepaalde gevallen verplicht vanaf 1 april 2020)
  • Wat met productclaims zoals glutenvrij?
  • Wat is KWID, en hoe moet ik dit toepassen in mijn berekeningen?
  • En hoe zit het nou met die technische hulpstoffen…

De opleiding gaat door bij jou op het bedrijf. Jij zegt mij welke types van producten jullie maken, en ik maak een tailormade training. Doorspekt met praktijkvoorbeelden en oefeningen, dat spreekt vanzelf.

Na afloop kan je zelf je etiketten en ingrediëntenlijsten samenstellen, en het nodige weerwerk bieden bij vragen van je retailklant of FAVV.

Waarop wacht je? 

Vraag een offerte opleiding etikettering aan


Tot 50% tegemoetkoming


Als opleidingsadviseur van de voedingsindustrie ben ik erkend door Alimento, en geven mijn coaching en opleidingen, voor bepaalde cursisten, recht op een financiële tegemoetkoming. Het gaat over werknemers en werkgevers van de voedingsindustrie (paritaire comités 118 en 220). Ook voor uitzendkrachten actief in paritair comité 118 en 220 kunt u genieten van gereduceerde tarieven.


Krijg tot 30% van de kosten terugbetaald via de KMO Portefeuille


Valt u niet onder het juiste paritair comité? Wegens onze erkenning als Opleidingsverstrekker voor de KMO Portefeuille, kan u tot 30% van de kosten recupereren. Vraag een offerte aan, en wij leggen je uit hoe dit in mekaar steekt.

Geïnteresseerd in een ‘etikettering’ opleiding?

Vraag een opleiding aan