Contacteer ons op +32 479 99 36 32 of info@aplusquality.be

Opleiding HACCP voor niet-QA mensen

“HACCP”. Iedereen werkzaam in de food sector heeft er al van gehoord, maar weinigen kunnen onder woorden brengen wat dit inhoudt. 

Elke schakel in de voedingsketen is bij wet verplicht om een HACCP studie uit te voeren. Of u nu producent bent, logistieke dienstverlener, of groothandelaar: u heeft de verantwoordelijkheid om de voedselveiligheid van uw product of uw dienstverlening te handhaven.

Waarom gebeuren specifieke controles op de werkvloer? Waarom schreeuw de QA manager moord en brand bij een afwijking op een CCP meting? Wat zit hier allemaal achter?

Allemaal vragen waarop u een antwoord krijgt tijdens deze training van een halve dag.

Wat leert u tijdens deze opleiding?

  • Wat is een HACCP risico analyse?
  • Wat zijn microbiologische, chemische en fysische gevaren alsook allergenen?
  • Wat is de rol van de QA manager in het HACCP verhaal?
  • Het verschil tussen HACCP, TACCP, en VACCP?
  • Waarom doen we dat allemaal?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is bestemd voor niet-ingewijden, m.a.w. niet-kwaliteitsmensen in het bedrijf. Dit gaat om zowel HR managers, maintenance managers, logistieke mensen, IT mensen, etc.

Voor mensen op de werkvloer zelf verwijs ik graag door naar de opleiding Hygiëne voor operatoren.

Praktisch

  • Deze training wordt gegeven in uw bedrijf
  • Gedurende een halve dag
  • Voor maximum 15 personen

Uit mijn ervaring als lead auditor put ik talrijke voorbeelden en cases zodat dit voor de cursisten geen droge materie is.

Vooraf stem ik met u af over de activiteiten en producten of diensten die u aanbiedt. Aan de hand hiervan stel ik praktijkvoorbeelden samen die in uw bedrijfssituatie passen.

Tot 50% tegemoetkoming

Als opleidingsadviseur van de voedingsindustrie ben ik erkend door Alimento, en geven mijn coaching en opleidingen, voor bepaalde cursisten, recht op een financiële tegemoetkoming. Het gaat over werknemers en werkgevers van de voedingsindustrie (paritaire comités 118 en 220). Ook voor uitzendkrachten actief in paritair comité 118 en 220 kunt u genieten van gereduceerde tarieven.

Krijg tot 30% van de kosten terugbetaald via de KMO Portefeuille

Valt u niet onder het juiste paritair comite? Wegens onze erkenning als Opleidingsverstrekker voor de KMO Portefeuille, kan u tot 30% van de kosten recupereren. Vraag een offerte aan, en wij leggen je uit hoe dit in mekaar steekt.

Geïnteresseerd in een ‘HACCP voor HACCP teamleden’ opleiding?

Vraag een opleiding aan