Contacteer ons op +32 479 99 36 32 of info@aplusquality.be

Kom alles te weten over ISO 22000 / FSSC 22000

De ISO 22000 standaard is het food safety broertje van de ISO familie. Boven de doopvont gehouden als allesomvattende norm, kreeg deze echter nooit groen licht van de retail. Enkele slimme marketeers koppelden nadien deze eisenbundel aan de PAS 220, die de basisvoorwaarden vastlegt. Een nieuwe norm zag het daglicht: de FSSC 22000. Deze kreeg wél de goedkeuring van de supermarktketens, en werd GFSI approved (Global Food Safety Initiative), waardoor deze norm op gelijke hoogte komt te staan met BRC en IFS.

Waarin verschillen deze standaarden nu wezenlijk van de BRC of IFS? Op welke manier moet ik mijn HACCP studie benaderen? En hoever moet ik gaan in de implementatie van het basisvoorwaarden pakket?

Kom er alles over te weten tijdens een opleiding van 1 dag, georganiseerd bij u op het bedrijf.

Wat leert u tijdens deze opleiding?

  • Hoe de standaarden zijn opgebouwd + de HLS (High Level Structure) van de ISO 22000:2018
  • De interpretatie van de eisen door auditoren in het veld
  • Het certificatieschema
  • De nieuwigheden in versie 5 van FSSC 22000

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is bestemd voor quality-, productie- en plantmanagers en directieleden van voedingsbedrijven, verpakkingproducenten, of dienstverleners actief in de voedselketen. Ze zijn geïnteresseerd in de ISO- / FSSC 22000-standaard, willen de pro’s en contra’s ervan afwegen al dan niet met het oog om het ISO en / of FSSC 22000 certificaat te behalen.

Na deze training kan u zelf beginnen werken naar certificatie binnen je organisatie, al of niet met bijkomende ondersteuning.

Tot 50% tegemoetkoming

Als opleidingsadviseur van de voedingsindustrie ben ik erkend door Alimento, en geven mijn coaching en opleidingen, voor bepaalde cursisten, recht op een financiële tegemoetkoming. Het gaat over werknemers en werkgevers van de voedingsindustrie (paritaire comités 118 en 220). Ook voor uitzendkrachten actief in paritair comité 118 en 220 kunt u genieten van gereduceerde tarieven.

Krijg tot 30% van de kosten terugbetaald via de KMO Portefeuille

Valt u niet onder het juiste paritair comite? Wegens onze erkenning als Opleidingsverstrekker voor de KMO Portefeuille, kan u tot 30% van de kosten recupereren. Vraag een offerte aan, en wij leggen je uit hoe dit in mekaar steekt.

Geïnteresseerd in een ‘ISO 22000/ FSSC 22000’ opleiding?

Vraag een opleiding aan