The Better FoodSafe Than Sorry Podcast

Met deze podcast bied ik een platform waar professionals niet alleen kunnen leren van experts, maar ook geïnspireerd worden om de hoogste normen van voedselveiligheid in de eigen job toe te passen. Elke aflevering biedt een combinatie van theorie en praktijk, waarbij ik telkens in gesprek ga met een autoriteit uit het werkveld. Veel luister- en kijkplezier!

Specialisten voedselveiligheid aan het woord

In deze podcast interview ik experten met een affiniteit voor voedselveiligheid. We spreken over technologische vernieuwingen, over de soms moeilijke weg naar succes, en de dagelijkse uitdagingen in de verschillende domeinen van de levensmiddelenwereld. Komen aan bod: reiniging, ongediertebestrijding, auditeren, filters, en zó veel meer.

Wat leeft er in de food wereld, nu en morgen?

Over technologische ontwikkelingen en AI in food

De dagelijkse uitdaging om up to date te blijven

Over food safety culture en compliance

Wetgeving en interpretatie door het FAVV en nVWA

Over auditeren en inspecteren

Better FoodSafe Than Sorry - podcast

Ik heb een goed idee voor deze podcast!

Interview met lead auditor Peter van Vincotte

Wie is Ann Delmotte van het BVI?

Ann Delmotte is Managing Director bij het Belgisch VerpakkingsInstituut, Managing Director bij het Belgisch VerpakkingsInstituut, specialist in migratietesten op food contact materialen.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Food Contact Materials: do’s en don’t’s
  • Europese Verordeningen, Belgische Koninklijke Besluiten: wie geraakt er nog wijs uit?
  • De DoC, oftewl Declaration of Compliance, het wettelijk verplichte communicatiemiddel tussen verzender en afnemer
  • De gevreesde PPWR (Packaging & Packaging Waste Regulation)

Dit, en zoveel meer in deze extra lange aflevering!

Waarom zou ik luisteren?

Als food producent of handelaar word je sowieso geconfronteerd met een groeiende bezorgdheid van de consument én de overheid omtrent verpakkingsmaterialen.

In dit gesprek de ongezouten mening over de vele regeltjes en wetgevingen van een specialiste in verpakkingsmaterialen.

Wie is Naomi Vandereycken van maatwerkbedrijf Demival?

Naomi is coördinator kwaliteit, milieu en duurzaamheid, preventieadviseur bij het maatwerkbedrijf (voorheen beschutte werkplaats geheten) Demival in Deize, die mensen met een beperking terwerkstelt. Zij vertelt vol vuur over haar job en de toch wel specifieke setting in een fabriek waar de mens centraal staat.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Hoe de verwachtingen van klanten (in dit geval ook leveranciers) veranderd zijn doorheen de jaren.
  • Hoe men een bedrijf als Demival om de oren slaat met wetgevingen, normeringen en klantspecifieke eisen, en vooral hoe een QESH manager daarmee om moet gaan.
  • Over het spanningsveld tussen kwaliteit en productie.
  • Of het onderwijs voldoende voorbereidt op een uitdaging als QESH manager.

En zoveel meer!

Waarom zou ik luisteren?

  • Een openhartig gesprek met iemand uit het werkveld.
  • Een job als QESH manager: wat houdt dat juist in? Leer de dagelijkse taken kennen.
  • Voedselveiligheid en kwaliteit zijn een dagelijkse bekommernis: hoe maakt iemand jong, zonder specifieke vooropleiding in die materie, dit waar?

Interview met Marjan van Allergenenconsultancy

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander