The Better FoodSafe Than Sorry Podcast

Met deze podcast bied ik een platform waar professionals niet alleen kunnen leren van experts, maar ook geïnspireerd worden om de hoogste normen van voedselveiligheid in de eigen job toe te passen. Elke aflevering biedt een combinatie van theorie en praktijk, waarbij ik telkens in gesprek ga met een autoriteit uit het werkveld. Veel luister- en kijkplezier!

Specialisten voedselveiligheid aan het woord

In deze podcast interview ik experten met een affiniteit voor voedselveiligheid. We spreken over technologische vernieuwingen, over de soms moeilijke weg naar succes, en de dagelijkse uitdagingen in de verschillende domeinen van de levensmiddelenwereld. Komen aan bod: reiniging, ongediertebestrijding, auditeren, filters, en zó veel meer.

Wat leeft er in de food wereld, nu en morgen?

Over technologische ontwikkelingen en AI in food

De dagelijkse uitdaging om up to date te blijven

Over food safety culture en compliance

Wetgeving en interpretatie door het FAVV en nVWA

Over auditeren en inspecteren

Better FoodSafe Than Sorry - podcast

Ik heb een goed idee voor deze podcast!

Wie is Joost Buysschaert van reinigingsfirma Epacco?

Joost is general manager van Epacco, leverancier van reinigingsdiensten aan de levensmiddelensector. Hij praat met veel passie over reinigen en ontsmetten in kleine en grote voedingsbedrijven en de uitdagingen die daar bij komen kijken.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Hoe zijn de verwachtingen van food bedrijven t.o.v. reiniging en desinfectie veranderd in de voorbije 30 jaar?
  • Hoe beleeft Epacco het spanningsveld tussen de technische dienst, de productiemanager, en de QA afdeling t.o.v. een externe reinigingsploeg?
  • Over Listeria, Salmonella, en de totale afwezigheid ervan waarborgen

En zoveel meer!

Waarom zou ik luisteren?

  • Leren samenwerken met een extern reinigings dienstenleverancier.
  • Bruikbare tips over de do’s en don’t’s in reiniging en ontsmetting: hoe zo efficiënt mogelijk deze taak (laten) uitvoeren?
  • De eerlijke mening van een ervaren rot uit de reinigingswereld.

Interview met Marjan van Allergenenconsultancy

Interview met lead auditor Peter van Vincotte

Wie is Peter D'Haeyere van Vincotte?

Peter D’Haeyere is lead auditor food safety systemen bij Vincotte, actief in certificatie BRCGS, IFS, FSSC 22000 en FAVV Autocontrole bij bedrijven uit de levensmiddelensector.

Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Wat is de rol van de GFSI (Global Food Safety Initiative) in de certifcatie van voedselveiligheidssystemen?
  • Waarom duren audits alsmaar langer?
  • Wat zijn de vaakst voorkomende tekortkomingen tijdens audits op het terrein?

En zoveel meer!

Waarom zou ik luisteren?

Tips & tricks van een ervaren rot in het vak (al 16 jaar auditor!).

Hoor het eens van een auditor via een informele manier, en leer hieruit voor je volgende audit.

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander