FAVV Autocontrole voor de volledige voedselketen

Ik help jou om te voldoen aan de eisen van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen).

Om de voedselveiligheid te waarborgen worden ALLE actoren actief in de voedselketen regelmatig gecontroleerd door het FAVV. Dit betekent ook producenten van verpakkingsmateriaal in contact met voeding, logistieke bedrijven die food verhandelen, alsook online verkoopkanalen. Wist je bijvoorbeeld dat zelfs transporteurs die met verpakkingsmateriaal rondrijden, moeten geregistreerd zijn bij het FAVV?

Als verantwoordelijke ben je bovendien zelf verplicht om de voedselveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid van je activiteiten en/of producten te controleren aan de hand van een Autocontrolesysteem (ACS).

Vergeet niet: het FAVV is bij machte om je bedrijf te sluiten, tijdelijk of permanent.

Doe een beroep op mij bij het opzetten van een Autocontrolesysteem zodat u klaar bent voor de audit van een erkende certificeringsinstelling (op vrijwillige basis) of een inspectie van het FAVV (wettelijk verplicht).

Ik stel samen met jou een conform Autocontrolesysteem op, volgens joúw bedrijfssituatie en joúw risicoprofiel. En dit met een minimum aan papierwerk.

Jouw (financieel) voordeel?

Gecertificeerde ondernemingen worden minder vaak gecontroleerd én krijgen een belangrijke korting op de jaarlijkse heffing door het FAVV. Dit loopt al snel op tot duizenen euro per jaar! 2x winst dus.

Contacteer een expert FAVV Autocontrole
Jonas Fiers

Alexander heeft ons, aan de hand van een aantal praktijkgerichte sessies, geholpen bij het behalen van het FAVV autocontrole certificaat voor de gids G-017 (transport en opslag) voor één van onze sites. Dankzij zijn kennis over de voedselwetgeving is hij vandaag nog steeds onze hulplijn bij alle vragen m.b.t. opslag van levensmiddelen. Mede omwille van zijn jarenlange ervaring doen we ook beroep op hem voor de evaluatie van ons ACS en FCA (feed) kwaliteitssysteem aan de hand van interne audits.

FAVV autocontrole (ACS) consultancy
Jonas FiersQuality manager, Van Moer Logistics

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander