Mijn klanten getuigen:

Jorgen De Pelsmaeker, CEO van The Spice Factory, beveelt A+ Quality aan voor ondersteuning voedselveiligheid management

Alexander hielp ons in de voorbereiding naar onze jaarlijkse BRC / IFS Food Safety audit. Voor sommige nieuwe teamleden was dit extra spannend maar Alexander bood niet alleen technische ondersteuning inzake de normeisen, hij zorgde ook voor een coaching van het QA-team en bouwde bovendien mee aan het creëren van een nóg groter bewustzijn inzake kwaliteit en voedselveiligheid in de ganse organisatie.

Quality runs the show bij The Spice Factory en het resultaat was dan ook weerom een geslaagde BRC / IFS audit.

Food Safety Culture voor het ganse team
Jorgen De PelsmaekerCEO, The Spice Factory
DSR Logistics behaalt IFS Logistics certificaat dankzij food safety coaching van Alexander Platteeuw

Dankzij Alexander hebben wij op hele kort tijd ons IFS Logistics certificaat kunnen behalen. Alexander helpt je vlekkeloos doorheen het IFS parcours. Hij beantwoordt al je vragen, en geeft voldoende uitleg waar nodig. Ook voor alle vragen via mail heb je binnen de paar dagen een passende reactie. Voor ons was het zonder A+ Quality niet gelukt. Ik raad zeker de hulp van Alexander aan voor iedereen die de stap zet naar het behalen van een voedselveiligheidscertificaat!

In korte tijd naar IFS Logistics
Robin, Laurens en teamDSR Logistics

Bedankt voor de zeer interessante opleiding ``Etikettering van levensmiddelen``. Wij hebben hier veel van bijgeleerd en kunnen de zaken nu ook beter interpreteren waar we voorheen wat moeite mee hadden. Ook bedankt om de extra info zo spoedig aan ons te bezorgen.

Food etikettering training
Jens LibbrechtKwaliteitsadviseur, Atelier Souffriau

We schakelden Alexander in met als doel een betere score tijdens onze komende BRCGS for Packaging audit te behalen dan we reeds hadden. Op zeer korte termijn is dat dankzij Alexanders kordate, pragmatische coaching aanpak en zeer diepgaande kennis van de BRCGS for Packaging norm versie 6 dan ook met verve gelukt. Ondertussen is de buit binnen; het BRCGS certificaat met AA score! Ik wist dat we van coach moesten veranderen om van tweede naar eerste klasse te gaan, en direct kampioen spelen!

Coaching voor upgrade BRCGS Packaging certificaat
Gerrit Van EeckhoudtR&D Manager, Pacapime

Ik heb Alexander leren kennen als GFSI auditor en heb zijn constructieve en grondige audits altijd als een meerwaarde voor ons bedrijf gezien. Toen we op zoek waren naar iemand voor begeleiding voor een nieuw opstartend vegan-project, dachten wij dan ook onmiddellijk aan Alexander. Voor het nieuwe personeel bij dit vegan-project heeft hij een heel opleidingstraject uitgetekend en met de nodige passie en gedrevenheid de opleidingen verzorgd. Op een heldere en verstaanbare manier heeft hij iedereen laten kennis maken met alle begrippen en vereisten in de wereld van kwaliteit en voedselveiligheid. Van nabij volgt Alexander de ontwikkeling van het kwaliteitshandboek voor het vegan-project teneinde voor dit project zo spoedig mogelijk een GFSI certificaat te kunnen behalen. Wij zijn ervan overtuigd dat we hierin zullen slagen, met dank aan Alexander.

Opleiding en coaching vegan chocolate project
Luc PeetersQA Manager, The Belgian Chocolate Group

Na een tegenvallende audit riepen wij de hulp in van Alexander om ons kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem eens volledig door te lichten en te optimaliseren. Na een grondige gap analyse tegen de BRCGS for Storage & Distribution standaard, gecombineerd met de BRCGS for Agents & Brokers norm, kenden we onze prioriteiten. Via hands-on sessies van telkens een halve dag leerde Alexander ons hoe we ons bestaand systeem konden verbeteren, en vooral simplifiëren. We kwamen tot de conclusie dat ons handboek nodeloos complex was geschreven. Mits het nodige schrappen en samenvoegen kwamen we tot een werkbaar geheel, waar alle medewerkers ook baat bij hebben. We blijven graag beroep doen op Alexander voor interne audits en opleidingen in de toekomst, om zo ons systeem levendig te houden.

Advies BRCGS S&D en BRCGS A&B
Els BedaGroup Quality Manager, LenersanPoortman (Group Depré)

Omdat wij binnenkort onze eerste IFS Broker audit ondergaan, nodigden wij Alexander uit om ons voltallig team een opleiding IFS Broker en HACCP te komen geven. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in het team mee is met het kwaliteitsverhaal, en vonden dit dan ook een geslaagde oefening. Alexander wist in heel duidelijk verstaanbare (ook voor niet-kwaliteitsmensen) taal de IFS Broker eisen voor onze situatie (wij zijn een trader / importeur van vlees, afkomstig van binnen en buiten de EU) toe te lichten. Ook de HACCP principes, en wat deze dan specifiek voor Bimpex Meat betekenen, wist hij op een zeer toegankelijke manier over te brengen. Zo zijn we nu nóg beter voorbereid voor onze nakende audit. Bedankt, Alexander.

IFS Broker en HACCP opleiding
Karel HeyerickManaging Director, Bimpex Meat

Toen we beslisten om voor ons BRCGS for Storage & Distribution- en IFS Logistics- certificaat te gaan, beseften we dat dit voor De Rocker Logistics een ambitieuze uitdaging zou worden.

Gelukkig konden we rekenen op Alexander die ons met succes en binnen de vooropgestelde timing doorheen dit traject heeft geloodst. Zijn pragmatische no-nonsense aanpak zorgde er voor dat iedereen doorheen het proces altijd gemotiveerd en enthousiast de vooropgestelde doelstellingen trachtte te behalen. Waar nodig stuurde Alexander op tijd bij.

Dankzij zijn overtuiging en zijn enthousiasme tijdens de rondgangen op de vloer en de daarbij horende trainingsessies voor het voltallige personeel, slaagde Alexander erin om ook deze mensen in het kwaliteitsdenken op een significant hoger niveau te tillen. Wij zullen met plezier blijven beroep doen op A+ Quality !

Coaching traject BRCGS S&D en IFS Logistics
Rudy DenutteManaging Director, De Rocker Logistics

Wij hadden al een team van interne auditoren maar wouden dit graag uitbreiden met enkele mensen. Vandaar dat ons doel 2-ledig was: enerzijds de ervaren interne auditoren een opfriscursus geven, maar ook de nieuwe auditoren klaarstomen via een intensieve opleiding. Alexander wist dit perfect in te vullen: tijdens een zeer interactieve sessie in de vergaderzaal (inclusief talrijke praktijkcases) leerden we de tips & tricks uit monde van een ervaren auditor als Alexander. Het tweede deel van de opleiding bestond uit het auditeren in duo's van 2 op de werkvloer, onder supervisie van Alexander, waarop we dan zeer nuttige en opbouwende feedback kregen. Ik kan Alexanders aanpak aan iedere toekomstige auditor aanbevelen: praktijkgericht, zonder te veel theorie, en direct bruikbaar in de job. Bedankt, Alexander!

Interne auditor voedselveiligheid opleiding in-house
Luc CaronQA manager, Inex
Flavia-Carpentieri-van-Rousselot-is-zeer-tevreden-over-de-IFS-Food-versie-7-opleiding-van-Alexander-

We recently had 4 online training sessions on the changes of the new IFS food version 7. This training involved 25 people from the Quality departments of our 11 factories, on 4 different continents. Despite the cultural and language diversity, the training was very clear and dynamic. The information provided by Alexander and the clarification of doubts were excellent as a support for a smooth migration from certification on version 6.1 to version 7 in all our factories.

Online training IFS Food version 7
Flavia CarpentieriGlobal Quality Coordinator, Rousselot
Dominiek Van Hees is tevreden over de opleiding Etikettering van Levensmiddelen door Alexander Platteeuw

Bedankt voor de deskundige en heldere uitleg van gisteren tijdens de opleiding Etikettering van levensmiddelen. Het was voor vele een goeie duiding in het voor hen nieuwe complexe landschap en voor andere een mooie opfrissing & update van de huidige wetgevingen.

Opleiding etikettering van levensmiddelen
Dominiek Van HeesProduct manager, Aveno
Güler Bingöl O van Impacked behaalt met hulp van Alexander Platteeuw eerste BRC for Packaging certificaat food safety

Na een eerste gesprek met Alexander was het al snel duidelijk dat we voor Alexander zouden kiezen om ons te begeleiden in het behalen van ons BRCGS for Packaging certificaat. Zijn brede kennis over de verpakkingswereld en professionele uitstraling hebben ons overtuigd. Op zeer korte tijd heeft hij mij wegwijs gemaakt in de wereld van food safety. Ik heb enorm veel bijgeleerd door zijn pragmatische en nuchtere aanpak. Het is ons dankzij zijn coaching gelukt om structuur in ons bedrijf te brengen en de basis te leggen voor de toekomst. Door de goede samenwerking hebben we dan uiteindelijk met een zeer positief resultaat ons BRCGS certificaat behaald. Dankjewel Alexander!

Coaching naar BRCGS Packaging certificatie
Güler Bingöl OOperationeel verantwoordelijke, Impacked International
Filiep Lambrecht van Kartonnage Lambrecht beveelt A+ Quality aan voor BRC Packaging ondersteuning en opleiding

Kartonnage Lambrecht is al vele jaren BRC Packaging gecertificeerd. Echter, na het vertrek van onze vorige kwaliteitscoördinator hadden wij nood aan extra ondersteuning om ons kwaliteitssysteem te laten leven. De volgende audit kwam er snel aan en bovendien wijzigde BRCGS van versie 5 naar 6. Dankzij de professionele hulp van Alexander slaagden wij enerzijds met glans tijdens onze BRCGS audit, en anderzijds hielp hij ons stapsgewijs in het upgraden van ons kwaliteits- en voedselveiligheidsbeheer naar versie 6 van BRCGS. Hij maakt na afloop van iedere sessie een actielijst, waarmee hij ons blijft om de oren slaan tot de acties opgelost zijn. Confronterend, maar uiteindelijk wel nuttig. Naast zijn advies schakelen wij Alexander ook in voor opleidingen aan ons personeel, en vroegen wij hem recent om de directie op te leiden tot leveranciersauditor. Vanaf BRCGS Packaging versie 6 is het namelijk verplicht om niet-gecertificeerde high risk leveranciers te gaan auditen ter plaatse. Een uitdaging, waarbij we dankbaar gebruik maken van Alexanders expertise.

BRC Packaging versie 6 upgrade ondersteuning
Filiep LambrechtZaakvoerder, Kartonnage Lambrecht
Hofkip referentie Alexander Platteeuw opleidingen voedselveiligheid

Recent kreeg ik een ‘informatie-bad’ van A+ Quality, aangezien ik nieuw in de functie van QA verantwoordelijke ben. Samen met Alexander hadden we op voorhand mijn persoonlijke kennis getoetst, om te weten te komen welke lessen voor mij van nut waren. Tijdens de opleidingsmomenten konden we heel specifiek inzoomen op de info die ik nodig had. Dankzij de brede en onderbouwde kennis van de lesgever werd er met heel concrete voorbeelden gewerkt, om de leerstof te verduidelijken. Deze werkwijze heeft als voordeel dat de info specifiek, snel en concreet naar de werkvloer kan vertaald worden.

Introductiecursus voedselveiligheid
Steven DeleyeQA manager, The Farmchix Company
Matthias Dhont van Label Products behaalde BRC Packaging certificaat met hulp van Alexander Platteeuw

Wij hebben Alexander gecontacteerd om ons te helpen met behalen van ons BRCGS for Packaging and Packaging Materials certificaat. Voor ons was dit allemaal nieuw maar stap voor stap heeft hij ons erdoor geleid. Dit heeft gezorgd voor een betere en duidelijker interne structuur binnen de firma. We zijn Alexander dankbaar om ons hierin te ondersteunen.

BRCGS Packaging begeleidingstraject
Matthias DhondtProductie manager, Label Products
Fréderic Lampole Purasana beveelt A+ Quality aan

Ik ken Alexander nu al een tijdje in het kader van het IFS certificaat dat we willen behalen. Purasana is een sterk groeiend bedrijf. De markt veranderde zeer snel de laatste jaren en zelfs maanden. De vraag vanuit de retail alsook de private label markt is dan ook groot. Daarom hebben we Alexander gevraagd om ons te begeleiden tijdens dit ganse traject naar IFS certificatie. Niet alleen voor ons distributie afdeling maar zeker ook voor het productiegedeelte. Ik apprecieer zijn zeer “tot he point” manier van werken. We volgden onlangs, samen met een aantal collega’s, de opleiding “supplier auditor”. Die dag is werkelijk voorbij gevlogen! Interessant, interactief, en dankzij eenvoudige presentatie begrepen door iedereen. Kortom: TOP. Thanks Alexander!

Opleiding leveranciersauditor GFSI
Fréderic LampoleCEO, Purasana
Crea Print Group Johan De Cuyper A+ Quality Alexander Platteeuw referentie

Bij mijn professionele overstap naar een BRCGS Packaging gecertificeerd bedrijf was het Alexander die mij in de wondere wereld van food-safety introduceerde. De pragmatische, no-nonsense stijl die Alexander typeert maakt dat elk contact met hem aangename leermomenten zijn. De HACCP opleiding die ik heb genoten kan je dan ook moeilijk een standaard opleiding noemen; het is eerder een praktische kijk over hoe de weg kan/moet bewandeld worden. De ondersteuning en klare kijk in de productie wordt ook door de productiemedewerkers als zeer aangenaam omschreven. Zijn pre-audit helpt dan weer om zorgelozer naar de volgende BRCGS audit toe te gaan. Een absolute aanrader voor iedereen die met voedselveiligheid in contact komt! Bedankt Alexander!

BRCGS Packaging persoonlijke coaching
Johan De CuyperManager Operations & Productions, Cosapack
Sylvie Delhaye Lutosa A+ Quality

Ik kende Alexander al van bij een vorige werkgever, waar wij hem geregeld inschakelden voor food safety advies en leveranciersaudits, maar ik wist niet dat hij ook opleidingen basishygiëne voor operatoren op de werkvloer verzorgt. Wij huren A+ Quality nu in om ons volledige personeelsbestand onder te dompelen in de wereld van HACCP en food safety culture. Voorafgaand aan de opleidingen, kwam Alexander met zijn collega langs om onze procedures te leren kennen en om situatiefoto's op de werkvloer te verzamelen. Op die manier kunnen onze mensen zich heel goed inleven in de inhoud van de training. Op een losse manier, met veel voorbeelden, en via vraag & antwoord, weet hij zijn enthousiasme over te brengen naar de groep.

Opleidingen hygiëne-HACCP voor operatoren
Sylvie DelhayeQuality Director, Lutosa
Digi-Paq vierkant logo A+ Quality

Alexander gaf bij Digi-Paq een zeer to-the-point opleiding HACCP voor onze HACCP teamleden. Alexander leert ons dat ons BRC certificaat een praktisch hulpmiddel is voor de betere, voedselveiligere, kwaliteitsorganisatie die we toch willen zijn. Het zoeken naar eenvoud in de administratieve complexiteit is 1 van Alexanders sterktes, die hij op een gestructureerde manier aanbrengt, mét kennis van zaken.

Opleiding HACCP voor HACCP team
Stefaan ParreinZaakvoerder, Digi-Paq
Colruyt Group

Om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen binnen de FSSC 22000 standaard hadden we gevraagd aan Alexander om dit even te komen toelichten. De opleiding zelf is een absolute aanrader: ruimte voor vraagstelling met duidelijke onderbouwde antwoorden, uitwerking van realistische voorbeelden, tips en tricks vanuit werkervaringen, ... Kortom een allesomvattende opleiding.

Opleiding FSSC 22000
Jens BeernaertKwaliteitsverantwoordelijke, Colruyt Group Fine Food Production
Astra Sweets v2

Als BRCGS gecertificeerd bedrijf wilde Astra Sweets NV een helder beeld krijgen van de verschillen tussen de BRCGS Food versie 7 en versie 8. Astra Sweets NV werkt reeds geruime tijd samen met Alexander, waarbij Alexander steeds op een vlotte, duidelijke en onderbouwde manier te werk gaat. Deze BRC versie 8 opleiding was een interessant interactief leermoment doorspekt met voorbeelden uit de praktijk. Bij het overlopen van de norm streeft Alexander steeds naar werkbare implementaties, zonder te verzanden in een administratief gebeuren. Dit maakt dat we na deze opleiding dan ook onmiddellijk aan de slag konden.

BRCGS Food versie 8 training
Johan BeysenQA manager, Astra Sweets
Stijn Vervisch

Wij startten HPP Services recentelijk op, en al vrij snel kwam de eis van onze grootste klant naar een IFS Food certificatie. Aangezien geen van de oprichters uit de food sector komt, wisten we niet goed waar te beginnen. We klopten aan bij Alexander, en vonden in hem een uiterst praktisch gerichte coach om ons op korte termijn te loodsen naar onze eerste IFS Food audit. Via doelgerichte vragen over ons proces en onze gewoontes, stelde hij een IFS-proof dossier samen voor HPP Services, waarbij hij ons stuurde naar een werkbaar systeem mét toegevoegde waarde. En jawel, onlangs doorstonden wij met glans onze eerste, pittige, IFS audit. Gelukkig laat Alexander ons niet gerust, en blijft hij ons wakker houden in de toekomst, zodat het systeem levendig en up to date blijft. Mission accomplished!

IFS Food hulp
Stijn VervischFounder, HPP Services
Campofrio Food Group A+ Quality internal auditor training

Enkele commentaren na afloop van de 2-daagse intensieve Intern Auditor training:

``Internal audit skills are ``refreshed`` during the course. Especially the training about asking the right question to get the needed information was very useful.``

“Very practical descriptions and exactly on point what needed. Very good!”

“A very good training, a good trainer and well organised!”

“Alexander showed us a lot of practical cases, and gave us tips to understand the auditor/audited point of view during an audit.”

Intern auditor GFSI training
Verschillende cursistenCampofrio Food Group
Annick Duportail - Confiserie Thijs

Wij hebben Alexander leren kennen door zijn to-the-point nieuwsbrieven die op regelmatige basis in de mailbox belanden.
Toen we beslist hebben om van BRC Food over te stappen naar FSSC 22000 leek het ons evident om ons te laten begeleiden bij dit traject. Na een gesprek met Alexander was snel duidelijk dat Alexander voor ons de juiste persoon was om de overstap te maken. Hij begrijpt als geen ander hoe een familiaal voedingsbedrijf functioneert en kan zich hier perfect aan aanpassen. Het volledige traject is dan ook op een zeer efficiënte manier doorlopen.
Wegens verschillende externe factoren is onze uiteindelijke audit enkele keren uitgesteld, maar Alexander was steeds flexibel om zijn goed gevulde agenda aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Het resultaat van dit alles? Een audit die we met glans doorstaan hebben, en een écht werkend kwaliteitssysteem, afgestemd op onze manier van werken.

FSSC 22000 consultancy
Annick DuportailQCO (Quality Candy Officer), Confiserie Thijs
Beatriz Rodríguez Bernal - Godiva

Wij hebben een solide relatie opgebouwd met Alexander, met wie Godiva al enkele jaren samenwerkt, op zoek naar zijn expertise in verschillende voedselveiligheidsgebieden, waaronder onze leveranciersaudits. Alexander is een betrouwbare en ervaren auditor die wij vragen voor allerlei leveranciersaudits. Wij waarderen zijn oordeelsvermogen, zijn rapportering, zijn voorstellen en zijn coaching om de non-conformiteiten aan te pakken en de actieplannen uit te voeren. We vroegen hem ook om een aantal van onze eigen interne auditors op te leiden.

Leveranciersaudits, opleiding interne auditor
Beatriz Rodriguez BernalSupply Base & NPD Quality Engineer, Godiva Belgium
Filip Tanghe - Natrajacali

Ik heb kennis gemaakt met Alexander via zijn interessante nieuwsbrieven, die trouwens zeer to the point zijn. In het kader van de voorbereiding voor onaangekondigde food safety audits hebben wij Alexander uitgenodigd voor een onaangekondigde hygiëne inspectie. Alexander is nadien de resultaten komen toelichten aan alle productiemedewerkers. Tijdens deze toelichting heeft Alexander ook een heropfrissing gegeven van de hygiëneregels. Mooi evenwicht tussen theorie en praktijk en een pragmatisch aanpak.

Hygiëne inspectie + briefing
Filip TangheQuality manager, Natrajacali
AZO Alain Dierickx

Wij vroegen Alexander om ons uit de doeken te doen hoe de wettelijke verplichtingen aangaande Food Contact Materials nu juist in mekaar zit. In een aantal uur wist hij ons een bevattelijk overzicht te geven van de geldende wetgeving en gaf hij ons meer duidelijkheid in wat van ons als verdeler van machines en onderdelen voor o.a. de food industrie verwacht wordt. Met praktijkvoorbeelden en met veel ruimte voor interactie met de deelnemers wist hij ons te boeien in deze toch niet zo makkelijke materie. Bedankt Alexander voor de verduidelijking!

Opleiding Food Contact Materials
Alain DierickxTeam leader spare parts, AZO NV
Jonas Fiers

Alexander heeft ons, aan de hand van een aantal praktijkgerichte sessies, geholpen bij het behalen van het FAVV autocontrole certificaat voor de gids G-017 (transport en opslag) voor één van onze sites. Dankzij zijn kennis over de voedselwetgeving is hij vandaag nog steeds onze hulplijn bij alle vragen m.b.t. opslag van levensmiddelen. Mede omwille van zijn jarenlange ervaring doen we ook beroep op hem voor de evaluatie van ons ACS en FCA (feed) kwaliteitssysteem aan de hand van interne audits.

FAVV autocontrole (ACS) consultancy
Jonas FiersQuality manager, Van Moer Logistics
Miet Jacobs Culinor Food Group

In tegenstelling tot de eerder gevolgde opleidingen over het topic 'food fraud', die vaak omslachtig en te theoretisch waren, was de opleiding van Alexander direct praktisch toepasbaar en 'to the point'. Dit alles in een professionele en open sfeer met veel ruimte voor interactie en behandeling van bedrijfsspecifieke topics. Kortom: op korte tijd wordt het onderwerp op een relevante en bruikbare wijze onder de loep genomen. Na de opleiding kan je dan ook meteen van start gaan met de integratie van 'food fraud' in het kwaliteitsmanagement systeem van je bedrijf. Een echte aanrader dus!

Opleiding Food Fraud
Miet JacobsQuality Manager Herselt, Culinor Food Group NV
Europochette Antoine Brune

Europochette Belgium is een zeer snel groeiend bedrijf, en daarmee groeide ook de nood om een gecertificeerd kwaliteitssysteem op poten te zetten. Als bedrijf hadden wij nood aan structuur, procedures, en duidelijke communicatielijnen. Toen dus plotseling de vraag van een klant kwam om ons te laten certificeren tegen de BRC Standard for Storage & Distribution, wisten wij wat ons te doen stond. Via 1 van onze leveranciers hoorden wij over de praktische, no-nonsense aanpak van Alexander. Hij begeleidde ons tijdens het coaching traject in het kritisch evalueren en verbeteren van onze bedrijfsprocessen, om zo op een relatief korte periode de quality mindset in het bedrijf juist te krijgen. Bedankt Alexander voor je tijd, je kennis, en je ervaring! Wij zullen blijven beroep op je doen!

BRCGS Storage & Distribution begeleiding
Antoine BruneCOO, Europochette
Lieve Festraerts Haribo Belgie 1

Alexander heeft de kwaliteits- en veiligheidsopleiding goed en interessant gebracht op een professionele manier. Hij heeft veel praktijkervaring, waardoor het leuk is dat hij praktische voorbeelden kan geven. Hij zorgt ervoor dat iedere operator betrokken is bij de training. Hij blokt onnuttige discussies af door deze op een correcte manier te weerleggen.

Opleiding voedselkwaliteit & veiligheid
Lieve FestraertsQuality manager, Haribo België
Kristof Verstraete - Verstraete Graphics

Voor ons betekende certificatie in het algemeen een vrij grote stap in het onbekende. Alexander slaagde er in om ons wegwijs te maken in die complexe materie door alles in mensentaal uit te leggen, door je de ruimte en tijd te geven die je intern nodig hebt om alles te organiseren en je de vrijheid te geven her en der eigen input aan te brengen. Een FSSC 22000 for Packaging Materials-certificaat betekent voor ons een meerwaarde in ons groeiproces en zal ons ongetwijfeld toelaten verder samen te werken met verschillende Europese producenten en wereldspelers. Alexander is voor ons een onmisbare schakel geworden, een stille kracht en zonder meer een échte aanrader!!!

FSSC 22000 Packaging begeleiding
Kristof VerstraeteZaakvoerder, Verstraete Graphics
Thomas Verhaeghe

Wij zochten iemand met een voldoende pragmatische aanpak om ons kwaliteitssysteem te vereenvoudigen. Als sterk groeiende onderneming had Snick Euroingredients nood aan een systeem zonder franjes, wat begrepen wordt door iedereen binnen de organisatie. Zo kwamen wij bij Alexander terecht. Vanuit zijn brede ervaring en heldere kijk op onze organisatie, spoorde hij ons aan om te schrappen. Zo kwamen we tot een duidelijker handboek waar iedereen sneller zijn weg in vindt en dus leidt tot een efficiënter kwaliteitsbeleid. Niet alleen transformeerde hij ons handboek, maar hij hielp ons ook in het nadenken omtrent change management. Conclusie: opdracht geslaagd, en meer dan dat. In de toekomst blijft Alexander zeker en vast ons eerste aanspreekpunt voor extern advies inzake kwaliteit!

QMS optimalisatie
Thomas VerhaegheTechnology & Innovation Manager, Snick Euroingredients N.V.
Neopack vierkant

Om onze producten (thermoformed blisters en trays) te kunnen leveren aan de voedingsindustrie, moesten wij een food safety certificaat behalen. Bijkomend gegeven was dat wij onlangs een productiesite opstartten en wij dus op dat vlak van nul moesten beginnen. Neopack is al jaren actief in de handel van verpakkingsmaterialen voor direct contact met levensmiddelen, maar een productie omgeving was ook voor ons nieuw, laat staan een gecertificeerd kwaliteitssysteem in deze materie. Een klant van ons raadde ons Alexander aan, en hij hielp ons doorheen het ganse traject. Hij adviseerde ons in de graad van afwerking van het gebouw, in de keuze van ons traceerbaarheidssysteem, en de elementen die nodig zijn om ons voedselveiligheidsbeleid om te zetten in de praktijk. Maar ook in de keuze van het type certificaat dat best bij onze situatie past. Zo kwamen wij samen uit bij de BRC Standard for Packaging & Packaging Materials. Zowel onze plant manager als productiepersoneel moesten getraind worden in de eisen van de norm. In relatief korte tijd loodste Alexander ons doorheen dit boeiend traject, wat recentelijk resulteerde in een voor ons uiterst geslaagde initiële certificatie audit. Met enkele kleine verbeterpuntjes zijn wij nu vertrokken op onze kwaliteitsreis. Wij appreciëren bij Alexander vooral diens no-nonsense aanpak, zijn vermogen om zich in te leven in onze situatie, en het blijven trekken aan ons mouw om het vooropgestelde resultaat te behalen. Bedankt, Alexander!

BRCGS Packaging begeleiding & opleiding
Werner De NeveZaakvoerder, Neopack
Jean-Baptiste Van Damme

Het vertalen van de uitgebreide, technische eisen van BRCGS Packaging naar praktisch inzetbare documenten is voor een kleine KMO niet altijd gemakkelijk. De expertise en duidelijke overzichten van Alexander hebben ons hierbij enorm geholpen. Door de mix van voorgeschreven procedures en eigen inbreng was het ook voor de auditor duidelijk dat we de materie beheersten en waren alle belangrijke punten aanwezig in alle procedures en instructies. Dit hielp ons niet enkel bij het behalen van het BRC certificaat, maar ook in de verdere professionalisering van ons groeiend bedrijf. In een half jaar van eerste contact tot een geslaagde BRC Packaging audit is een prestatie die niet zou gelukt zijn zonder de hulp van Alexander.

BRCGS Packaging begeleiding
Jean-Baptiste Van DammeZaakvoerder, Devan Plastics
Top-Bronnen

De opleiding HACCP voor alle personeelsleden was degelijk voorbereid en vooral gespekt met veel voorbeelden uit de fabriek. Beelden spreken veel meer dan woorden. Zelfs voor mij als Plant Manger zaten er enkele verrassende beelden tussen. De feedback van de mensen was dan ook positief. Ook het feit dat de nieuwe werknemers alsook de administratieve mensen bij de opleidingen aanwezig waren, zorgt ervoor dat het kwaliteitsbesef in ons bedrijf aangewakkerd wordt. Een goede opfrissing voor iedereen dus. Dit houdt ons wakker.

Opleiding HACCP - hygiëne
Joanicq DevriesePlant manager, Top Bronnen
Manna met slogan boven en onder

Alexander kwam langs bij Manna NV voor een IFS nulaudit. Gezien zijn ervaring als auditor vonden wij het zeer nuttig om iemand als hem eens kritisch naar onze processen te laten kijken. Hij doorliep dan ook de volledige IFS standaard. Daarbij interviewde hij verschillende personeelsleden op de werkvloer, alsook onze R&D manager, HR verantwoordelijke, plant manager en planningsverantwoordelijke. Zo kregen wij een beeld waar onze organisatie staat op vandaag t.o.v. de IFS-vereisten. Tijdens de doorlichting, alsook tijdens de slotmeeting in aanwezigheid van de directie, gaf hij grondige en correcte feedback. Hierbij gaf hij ook tips over mogelijke oplossingen, links naar relevante wetgevingen en interessante literatuur. Ikzelf ben positief over de aanpak van Alexander en hoe hij, ook voor de directie, bepaalde verbeterpunten aankaart. Ik zou andere bedrijven aanraden om Alexander met zijn onbevangen blik hun food safety verhaal te laten screenen. Het basisprincipe van continue verbetering wordt gegarandeerd beantwoord!

IFS Food nulaudit
Esther De ConinckQA manager, Manna Foods

Wij contacteerden Alexander om voor ons productiepersoneel de jaarlijkse opfristrainingen te verzorgen. De te behandelen thema's waren GMPs, CCPs, food defense, reiniging, etc. Alexander kwam vooraf eens langs om foto's te nemen in productie en enkele van onze procedures door te nemen. Nadien legde hij ons zijn presentatie voor, waar wij dan feedback mochten op geven. Zodoende werd een duidelijke opleiding samengesteld, volledig op maat van ons bedrijf. De opleidingen zelf werden in duidelijke taal gegeven, met veel aandacht voor interactie met de deelnemers. Het is niet altijd makkelijk om een groep arbeiders mee te krijgen, maar Alexander probeerde iedereen actief te betrekken in het verhaal. Aan deze samenwerking houden wij alvast een positief gevoel over!

Opfristraining hygiëne - HACCP
Chris MoensQA manager, Ganda
1-IMG_8085

Enkele commentaren:

``Niet enkel theorie, we kregen een duidelijk beeld hoe we hier (praktisch) aan moeten beginnen! Aangename lesgever.``

``Duidelijk en gestructureerd gegeven, relevant thema dat steeds belangrijker wordt, zeker bruikbaar bij uitoefenen job.``

``Heel rustige, open en duidelijke sessie.``

Voedselfraude open opleiding
Diverse bedrijvenQA managers allerhande
dirk

Wij gebruiken Alexander als extern oog, om onze fabriek wakker te houden. Hij voert voor ons de hygiëne- en fabrieksinspecties uit, en communiceert zo de werkpunten aan ons. We zouden deze rondgangen ook door eigen personeel kunnen laten doen, maar via Alexander halen wij de ervaring van een auditor in het veld binnen, en bovendien schakelen wij zo de bedrijfsblindheid uit. Zijn rapportering gebeurt steeds op een correcte en duidelijk geformuleerde manier. Belangrijk voor ons is om te zien dat onze fabriek erop vooruit is gegaan, en dit mede door de samenwerking met Alexander.

Hygiëne- en fabrieksinspecties
Dirk GilliaertQA manager, Volys
bruno

Alexander is onze hulplijn als het op voedselveiligheid aankomt. Wijzelf hebben niet altijd de tijd en kennis om ons te verdiepen in specifieke wetgeving of food safety standaarden. Vandaar dat we op zo'n moment graag beroep doen op zijn know-how en expertise in de voedingsketen. Zijn ervaring als auditor en zijn structurele benadering van een vraagstuk bieden ons de kans om een gepast antwoord te geven op de vragen van onze klanten en de overheid.

Hulplijn voedselveiligheid
Bruno De RooverZaakvoerder, No Gluten Bakery

Cases

InVINity
Gert Hiel van InVINity behaalt IFS Broker certificaat dankzij food safety coach Alexander Platteeuw

Onze IFS Broker kapitein, Alexander,  hield standvastig koers met zijn straight forward / to  the point methodiek en heeft onze ploeg steeds met raad en daad blijven bijstaan.

Signature Foods Belgium
LeenGhielens, quality manager bij Signature Foods Belgium gebruikt A+ Quality voor interne audits voedselveiligheid en kwaliteit

Door het uitbesteden van onze interne audits handelen wij nu dus enerzijds conform de IFS Food norm en, belangrijker nog, tillen wij ons kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem telkens naar een hoger niveau.

Sowepo
Laurens Boutté van Sowepo beveelt A+ Quality aan voor IFS coaching

Alexander adviseerde ons reeds in de fase van de bouwplannen, om zodoende een IFS future proof fabriek neer te zetten. Ondertussen begeleidde Alexander ons tijdens intense coaching sessies op vlak van procedures, HACCP studie, en het ganse kwaliteitsverhaal richting onze nakende IFS Food audit.

Bakkerij Thyssen N.V.
Mauro Bakkerij Thyssen-2

Onze stage 1 ISO 22000 audit viel behoorlijk tegen. Uit verschillende bronnen werd ons Alexander aangeraden om de situatie recht te trekken. Op een hels tempo van 6 maanden bereidde hij ons voor op een combi FSSC 22000 – autocontrole audit, die we dan ook met gunstig gevolg doorstonden.

Ingrizo N.V.
Ingrizo

Ingrizo N.V. is een B2B leverancier van ingrediënten en –additieven. Aangezien wij niet de feitelijke producent zijn van de producten, werden we ge-challenged door onze BRC Food gecertificeerd klanten om ons ook te laten certificeren. Samen met Alexander kozen we voor een BRC for Agents & Brokers schema.

Vermeulen en Zonen BVBA
jan-vermeulen

Vermeulen en Zonen BVBA is een groeiend familiebedrijf, actief in de groothandel van bakkerijgrondstoffen. In het kader van verdere professionalisering en versteving van de marktpositie, werd Alexander aangetrokken om een BRC Storage & Distribution certificaat te behalen.

De Wulf Vleeswaren N.V.
Rudi Neirinck Vleeswaren De Wulf

Wij zaten al jaren met een Comeos Food certificaat, maar, gezien de ontwikkelingen binnen het bedrijf, waren wij op zoek naar een ander type certificaat dat beter bij onze noden paste. Samen met Alexander werd beslist om voor een FSSC 22000 certificaat te gaan. Uiteindelijk werd dit bereikt dankzij zijn coaching en ondersteuning.

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander