Ingrizo – BRC for Agents & Brokers coaching

Ingrizo N.V. is een familiebedrijf opgericht in 2005, en is leverancier van specialiteiten: voedings – en gezondheidsingrediënten en -additieven. Van bij de opstart was het onze visie om enkel te werken met een innovatief en kwalitatief hoogstaand productengamma, en op deze basis gebeurt op heden nog steeds een kritische selectie en screening van hoogkwalitatieve producten van betere partners. Eveneens hebben wij van bij de opstart direct ons constant kwaliteitsbewustzijn daadwerkelijk omgezet in een kwaliteitssysteem met o.a. perfecte tracering via ons ERP en CRM pakket, en QA certificatie van o.a. autocontrole, Responsible Care, RSPO, GMP, en Bio.

Vorig jaar werden we ge-challenged door enkele klanten met de eis dat als wij in de toekomst als Ingrizo geen GSFI-approved certificatie zouden kunnen voorleggen, de manier van samenwerking in de verdere toekomst minder evident zou worden. Reden hiervoor is dat sinds BRC Food versie 7 vereist wordt dat ook alle toeleveranciers -die niet de feitelijke producent zijn- een passend kwaliteitscertificaat dienen voor te leggen.

Wij hebben deze vraag getoetst met enkele externe partijen, en finaal hebben wij een samenwerking opgestart met Alexander. Alexander gaf ons het extra vertrouwen om diverse redenen: hij kent onze sector en de diverse kwaliteitssystemen zeer goed, en heeft mede daardoor ook een zeer goed inlevingsvermogen. Hij kan snel een bestaand QA systeem en de daarbij horende procedures beoordelen en updaten , en ons ook direct diverse toepasbare praktische oplossingen aanreiken. Dit alles met als doel om ons naar een hoger level van BRC Global Standard for Agents and Brokers te tillen.

Alexander heeft bij de opstart via een nulmeting ons QA systeem doorgelicht, en heeft zijn kritische opmerkingen in het kader van een BRC certificatie geformuleerd. Daarna werd een strak  stappenplan uitgewerkt met diverse korte opvolgmeetings, waarbij onze organisatie telkens huiswerk mee kreeg tegen de volgende meeting. Dit was een zeer efficiënte manier van handelen. De extra druk werd op die manier gelijkmatig over de tijd verdeeld, zodat ook andere operationele taken er niet echt onder leden. Het eindresultaat, de BRC audit zelf, was dan ook bijzonder positief, dankzij deze manier van aanpak ook een beetje zoals verwacht.

Tijdens het traject en ook na de certificatie – Alexander blijft in de toekomst bij ons interne audits en toezicht uitvoeren om ons wakker te houden – is er een extra push van kwaliteitsbewustzijn bij de medewerkers ontstaan, wat finaal zal bijdragen tot nog een betere klantentevredenheid en resultaten.

Verder heeft het zijn voordelen dat met Alexander een externe QA specialist met uitstekende kennis en expertise naar onze organisatie kijkt; het vermijdt navelstaarderij en werkt vernieuwend , volgens het cliché ‘ vreemde ogen dwingen meer’, en tilt op die manier de organisatie naar een hoger niveau.

We kunnen Alexander alleen maar warm aanbevelen ( doch niet teveel, zodat er nog tijd genoeg voor ons overblijft -)).

Geert Feys,

Zaakvoeder

Wie is Ingrizo?

Ingrizo

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander