Sowepo IFS Food gecertificeerd dankzij coaching

Sowepo is een maatwerkbedrijf uit Poperinge die mensen met een afstand tot arbeidsmarkt een aangename en zinvolle werkplek wil bezorgen. Sowepo’s activiteiten gaan van assemblages over enclavewerk tot en met het produceren en vermarkten van ambachtelijke lekkernijen onder het eigen merk Houblonesse.

Al enkele jaren is er een nauwe samenwerking met Purasana, verdeler van natuurlijke en biologische levensmiddelen en voedingssupplementen. Sowepo verzogt de co-packing van een groot deel van diens producten.

Toen op zekere dag de vraag van Purasana kwam om een IFS Food certificaat te behalen (omdat Purasana de kaart van de retail trok en vanuit die klanten dus de expliciete eis naar een certificatie kwam), begonnen we een intense samenwerking met Alexander van A+ Quality.

We hadden wel enige ervaring door de contacten met het FAVV, alsook TUV Nord ivm bio producten maar al snel bleek dit project wel andere koek te zijn. Bovendien werd op dat ogenblik een compleet nieuwe bedrijfshall gebouwd voor de co-packing activiteiten, incl. opslagmagazijn en faciliteiten voor het personeel.

Alexander adviseerde ons reeds in de fase van de bouwplannen, om zodoende een IFS future proof fabriek neer te zetten.

Ondertussen begeleidde Alexander ons tijdens intense coaching sessies op vlak van procedures, HACCP studie, en het ganse kwaliteitsverhaal richting onze nakende IFS Food audit.

We leerden hierbij onze eigen organisatie beter kennen. Alexander beklemtoonde steeds weer dat een dergelijk food safety traject vooral een interne samenwerking vraagt: alle afdelingen binnen het bedrijf moeten hier samen aan werken, anders lukt het niet.

Een voedselveiligheidsmanagementsysteem dwingt ons niet alleen om structuur te respecteren maar heeft ook een grotere samenhorigheid in alle geledingen van het bedrijf bewerkstelligd.

Het is dan ook met fierheid dat we na afloop van onze eerste IFS Food audit een pluim kregen van de auditor over de recente verwezenlijkingen op korte termijn.

Dit alles was zeker nooit gelukt zonder de hulp van de soms strenge (maar altijd terechte) leermeester Alexander. Via een menselijk contact legt hij de zaken helder uit, en zoekt hij steeds samen met ons naar een invulling van de strenge IFS Food eisen die best bij ons past.

Bedankt Alexander, en wij hopen nog veel te mogen opsteken van je toekomstig advies en interne audits!

Laurens Boutté,

Kwaliteitsmanager Sowepo

Wie is maatwerkbedrijf Sowepo?

Laurens Boutté van Sowepo beveelt A+ Quality aan voor IFS coaching

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander