Het certificeringstraject voor verpakkingsproducenten

Prospectie

Ik begeleidde al menig verpakkingsproducent richting een food safety certificaat. Tijdens ons prospectiegesprek kan ik u bijgevolg haarfijn uitleggen wat het certificeringstraject inhoudt en waar de auditors tijdens hun screening op focussen. Ik adviseer u tevens over uw uiteindelijke keuze van Standaard. Volgende normen zijn namelijk de meest gangbare voor uw activiteit:

​Stappenplan

​1. Nulmeting

Een traject begint met een nulmeting van het bestaande kwaliteitssysteem. Wat is er reeds aanwezig, en wat nog niet. We bouwen steeds verder op de goede elementen. Het resultaat van de nulmeting is een plan van aanpak, incl. een inschatting van tijd en budget.

2. Coaching sessies

Tijdens coaching sessies op het bedrijf gaan we stelselmatig door alle hoofdtukken van het uiteindelijke food safety / quality handboek. Rekening houdend met uw business adviseer ik u hoe u best en makkelijkst de verschillende topics implementeert. Ik reik u hiervoor de nodige tools en templates aan.

3. Interne audits

Eenmaal de procedures geïmplementeerd zijn, test ik in hoeverre alles loopt zoals gepland. Werkt nu iedereen daadwerkelijk zoals vastgelegd in de manual? Waar nodig kan nog bijgestuurd worden.

4. Interne opleidingen (optioneel)

Indien nodig worden op basis van de interne audits extra trainingen gegeven aan de mensen, teneinde goed voorbereid te zijn tegen de feitelijke audit.

5. De certificatie audit

Bij uw allereerste certificatie-audit ben ik graag zelf aanwezig, om waar nodig u bij te staan. Daarna bent u in staat zelf uw systeem te dragen. In onderling overleg bepalen we samen hoe we de continuïteit van het systeem verder opvolgen.

Ik wil mijn Food Safety Management systeem laten certificeren!
Crea Print Group Johan De Cuyper A+ Quality Alexander Platteeuw referentie

Bij mijn professionele overstap naar een BRCGS Packaging gecertificeerd bedrijf was het Alexander die mij in de wondere wereld van food-safety introduceerde. De pragmatische, no-nonsense stijl die Alexander typeert maakt dat elk contact met hem aangename leermomenten zijn. De HACCP opleiding die ik heb genoten kan je dan ook moeilijk een standaard opleiding noemen; het is eerder een praktische kijk over hoe de weg kan/moet bewandeld worden. De ondersteuning en klare kijk in de productie wordt ook door de productiemedewerkers als zeer aangenaam omschreven. Zijn pre-audit helpt dan weer om zorgelozer naar de volgende BRC audit toe te gaan. Een absolute aanrader voor iedereen die met voedselveiligheid in contact komt! Bedankt Alexander!

Manager Operations & Productions, Cosapack
Johan De CuyperOperations manager, Cosapack
Kristof Verstraete - Verstraete Graphics

Voor ons betekende certificatie in het algemeen een vrij grote stap in het onbekende. Alexander slaagde er in om ons wegwijs te maken in die complexe materie door alles in mensentaal uit te leggen, door je de ruimte en tijd te geven die je intern nodig hebt om alles te organiseren en je de vrijheid te geven her en der eigen input aan te brengen. Een FSSC 22000 for Packaging Materials-certificaat betekent voor ons een meerwaarde in ons groeiproces en zal ons ongetwijfeld toelaten verder samen te werken met verschillende Europese producenten en wereldspelers. Alexander is voor ons een onmisbare schakel geworden, een stille kracht en zonder meer een échte aanrader!!!

FSSC 22000 Packaging begeleiding
Kristof VerstraeteZaakvoerder, Verstraete Graphics

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander