Wapen u tegen opzettelijke contaminatie met een gedegen Food Defense plan

Een echt goede vertaling voor de term “food defense” bestaat niet. Versta onder food defense het opzettelijk willen contamineren van uw voedselproducten met het oog uw bedrijf of uw imago schade toe te brengen.

Er zijn al verschillende gevallen geweest waarbij plots vreemde substanties gevonden werden in voeding. Denk aan schroeven in brood, aardbeien met naalden, of verf in de soep gemengd.

GFSI (Global Food Safety Initiative) goedgekeurde standaarden (zoals BRC, IFS, FSSC 22000, etc.) hebben eisen rond food defense opgenomen in hun lastenboeken.

Belangrijk om te weten is hoe ver u hierin als bedrijf moet gaan.

Wat leert u tijdens deze food defense opleiding?

Tijdens een in-house opleiding bespreek ik met u:

  • wat is een food defense risico analyse en hoe pas ik dit toe in mijn bedrijf?
  • wat doe ik met bezoekers, externe technici, chauffeurs die dagelijks de werkvloer betreden?
  • hoe kan ik voldoen aan de eisen van BRC, IFS, FSSC 22000, etc?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is bestemd voor mensen die het beleid mee uitstippelen rond food defense in levensmiddelenbedrijven. Ook toeleveranciers en dienstenverleners gelinkt aan de voedingsindustrie zijn welkom.

Tijdens de opleiding gebruik ik mogelijke pijnpunten uit uw bedrijf en ga ik dieper in op situaties die uw medewerkers herkennen. Wie de opleiding ‘Food defense’ volgt, is na afloop in staat om een food defense-plan uit te werken en te implementeren.

  • Deze training wordt gegeven in uw bedrijf
  • Gedurende 2 uur
  • Voor maximum 15 personen

Tot 50% tegemoetkoming

Als opleidingsadviseur van de voedingsindustrie ben ik erkend door Alimento, en geven mijn coaching en opleidingen, voor bepaalde cursisten, recht op een financiële tegemoetkoming. Het gaat over werknemers en werkgevers van de voedingsindustrie (paritaire comités 118 en 220). Ook voor uitzendkrachten actief in paritair comité 118 en 220 kunt u genieten van gereduceerde tarieven.

Wilt u meer te weten komen over Food Defense?

Vraag een in-house Food Defense opleiding aan

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander