Opleiding BRC Food Safety versie 9 bij jou ter plaatse

Een certificaat tegen de gerenommeerde, GFSI (Global Food Safety Initiative) erkende BRCGS norm haal je niet zomaar. Gedegen kennis van de normvereisten en de interpretaties ervan zijn een sleutelelement tijdens je jaarlijks terugkerende audit. Met een opleiding, gegeven door een ex-BRC auditor, ben je optimaal voorbereid.

BRCGS is nog steeds dé referentie als het op voedselveiligheid management standaarden aankomt. BRCGS for Food Safety is een internationale standaard toepasbaar voor toeleveranciers van retailers en bij uitbreiding alle producerende levensmiddelen bedrijven in de voedingsketen.

Met BRCGS for Food Safety (of verkort: de BRC Food) versie 9 heeft BRC de lat weer wat hoger gelegd. De norm heeft zich in lijn gezet met de nieuwste publicatie van de HACCP Codex, legt nadrukkelijke focus op validatie van processen en wijzigingen, en verwacht van food bedrijven een extra stap qua voedselveiligheidscultuur.  Wat dit in prakijkt betekent, leg ik uit tijdens de opleiding.

Kies hieronder welk type opleiding best bij jouw situatie past.

OPTIE 1: BRC FOOD versie 9 t.o.v. versie 8

Tijdens een opleiding van ca 1.5u leer je de nieuwigheden van de BRC norm kennen.

 • Wat is er weggelaten aan eisen, welke zijn er bijgekomen, en welke nieuwe interpretaties gelden?
 • Food safety culture: wat moet ik nu extra doen?
 • Hoe zit het met die nieuwe blended audits?
 • Moet ik mijn HACCP studie nu herschrijven?
 • en veel meer…

Enige voorkennis van de BRC Food norm is wenselijk. We gaan het tijdens deze opleiding niet meer hebben over wat al in de vorige versies stond, maar focussen ons op de wijzigingen die versie 9 met zich mee brengt.

Deze opleiding kan zowel in uw bedrijf plaatsvinden alsook via videoconferencing.

We houden de groep deelnemers bewust beperkt zodat er voldoende ruimte voor interactie is.

Heb je liever dat deze BRC Food training online doorgaat, dan kan dat ook. Jij bepaalt tijdstip en platform (Zoom, Google Meet, Microsoft Teams), en we plannen dit in! Ook bij deze formule is er ruimte voor persoonlijke vragen.

Vraag een offerte voor een BRC Food versie 9 WIJZIGINGEN opleiding aan

OPTIE 2: BRC Food Safety versie 9 FULL OPTION

Ofwel wil je graag de hele BRC Food Safety standaard versie 9 uitgelegd krijgen, incl. praktijkcases. Deze gaat enkel door bij jou op bedrijf, en is telkens uiteraard op maat van jouw sector, jouw producten, en jouw processen. Verwacht dus geen voorgekauwd verhaaltje, maar een opleiding die onmiddellijk inzetbaar is. Deze sessie duurt 1 dag.

 • Wat zijn de eisen van de BRC Food Safety-norm?
 • Wat is er gewijzigd t.o.v. versie 8?
 • Hoe wil BRCGS dat bepaalde eisen geïnterpreteerd worden?
 • Waar focust de BRC-auditor op?
 • Hoe haal ik een AA score, en wat is het verschil met een AA+ score?
 • Benchmarking aan de hand van praktische case studies, afgestemd op uw sector en uw product
 • Wat zijn de belangrijke verschillen met andere gangbare GFSI erkende standaarden zoals bijvoorbeeld IFS Food en FSSC 22000
Vraag een offerte voor een BRC Food versie 9 FULL OPTION opleiding aan

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze BRC Food v9 opleiding is bestemd voor quality-, productie- en plantmanagers en directieleden van voedingsbedrijven. Zelf levensmiddelen produceren is een vereiste om te kunnen geauditeerd te worden tegen deze BRC Food Safety standaard. U bent geïnteresseerd in de BRC Food-standaard, wil de pro’s en contra’s ervan afwegen al dan niet met het oog om het BRC Food Safety-certificaat te behalen, of om u voor te bereiden op uw volgende BRC audit.

Tot 50% subsidies

Als opleidingsverstrekker in de levensmiddelen industrie ben ik erkend door Alimento, en geeft deze BRC v9 opleiding, voor bepaalde cursisten, recht op een financiële tegemoetkoming. Het gaat over werknemers en werkgevers van de voedingsindustrie (paritaire comités 118 en 220). Ook voor uitzendkrachten actief in paritair comité 118 en 220 kunt u genieten van gereduceerde tarieven.

Wilt u de finesses van de BRC for Food Safety leren kennen?

Vraag een offerte voor een BRC Food Safety opleiding aan

Astra Sweets v2

Als BRC gecertificeerd bedrijf wilde Astra Sweets NV een helder beeld krijgen van de verschillen tussen de BRC Food versie 7 en versie 8. Astra Sweets NV werkt reeds geruime tijd samen met Alexander, waarbij Alexander steeds op een vlotte, duidelijke en onderbouwde manier te werk gaat. Deze BRC versie 8 opleiding was een interessant interactief leermoment doorspekt met voorbeelden uit de praktijk. Bij het overlopen van de norm streeft Alexander steeds naar werkbare implementaties, zonder te verzanden in een administratief gebeuren. Dit maakt dat we na deze opleiding dan ook onmiddellijk aan de slag konden.

BRC Food versie 8 training
Johan BeysenQA manager, Astra Sweets

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander