Geen etiket-geheimen meer met deze hands-on training

Met de EU Verordening 1169/2011, ook wel de FIC-wetgeving genaamd (Food Information for Consumers) heeft de EU een grondige update uitgevoerd van alle tot dan toe bestaande wetgevingen aangaande etikettering van levensmiddelen.

Vanaf dat ijkmoment zijn ook B2B leveringen onderworpen aan wettelijke eisen qua informatie communicatie. Maar wist je dat bijvoorbeeld ook e-commerce van food producten hiermee vastgelegd werd in Europese regelgeving?

Of je nu B2C of B2B leverancier of producent van voedingsmiddelen bent, je zorgt maar beter dat je wettelijk in orde bent om geen risico te lopen een slechte beurt te maken bij het FAVV of de nVWA. De lijst van product recalls en waarschuwingen op hun website staat bol van de inbreuken tegen labelling wetgeving.

Vermijd dit dus, en zorg dat je food labels in orde zijn.

Tijdens deze interactieve opleiding leer je wat je te doen staat.

Zo kom je o.a. volgende zaken te weten:

  • De van toepassing zijnde eisen uit de geldende wetgeving specifiek voor jouw product
  • Hoe zit het met oorsprongsvermelding op het food label?
  • Wat met productclaims zoals glutenvrij?
  • Wat is KWID, en hoe moet ik dit toepassen in mijn berekeningen?
  • En hoe zit het nou met die technische hulpstoffen…

De opleiding gaat door bij jou op het bedrijf. Jij zegt mij welke types van producten jullie maken, en ik maak een tailormade training. Doorspekt met praktijkvoorbeelden en oefeningen, dat spreekt vanzelf.

Na afloop kan je zelf je etiketten en ingrediëntenlijsten samenstellen, en het nodige weerwerk bieden bij vragen van je retailklant of FAVV.

Waarop wacht je?

Vraag een offerte opleiding Etikettering van Levensmiddelen aan

Tot 50% tegemoetkoming

Als opleidingsadviseur van de voedingsindustrie ben ik erkend door Alimento, en geven mijn coaching en opleidingen, voor bepaalde cursisten, recht op een financiële tegemoetkoming. Het gaat over werknemers en werkgevers van de voedingsindustrie (paritaire comités 118 en 220). Ook voor uitzendkrachten actief in paritair comité 118 en 220 kunt u genieten van gereduceerde tarieven.

Geïnteresseerd in een ‘Food etikettering’ opleiding?

Alles weten over de etikettering van jouw levensmiddelen
Dominiek Van Hees is tevreden over de opleiding Etikettering van Levensmiddelen door Alexander Platteeuw

Bedankt voor de deskundige en heldere uitleg van gisteren tijdens de opleiding Etikettering van levensmiddelen. Het was voor vele een goeie duiding in het voor hen nieuwe complexe landschap en voor andere een mooie opfrissing & update van de huidige wetgevingen.

Opleiding etikettering van levensmiddelen
Dominiek Van HeesProduct manager, Aveno

Bedankt voor de zeer interessante opleiding ``Etikettering van levensmiddelen``. Wij hebben hier veel van bijgeleerd en kunnen de zaken nu ook beter interpreteren waar we voorheen wat moeite mee hadden. Ook bedankt om de extra info zo spoedig aan ons te bezorgen.

Food etikettering training
Jens LibbrechtKwaliteitsadviseur, Atelier Souffriau

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander