HACCP training voor uw HACCP teamleden: hoe een studie opzetten en onderhouden in de praktijk?
Elke schakel in de voedingsketen is bij wet verplicht om een HACCP studie uit te voeren. Of u nu producent bent, logistieke dienstverlener, producent van verpakkingsmateriaal, maatwerkbedrijf of groothandelaar: u heeft de verantwoordelijkheid om de voedselveiligheid van uw product of uw dienst te handhaven. Het is aan ú om de nodige garanties te kunnen geven aan de volgende schakel in de voedselketen.
Maar hoe pakt u dat in praktijk aan? Hoe ver moet u gaan? Wat moet er in die studie staan, en wat juist niet?
Allemaal vragen waarop u een antwoord krijgt tijdens deze training van een halve dag.
Wat leert u tijdens deze opleiding?
- Aan de hand van het 14 stappenplan van de Codex Alimentarius wordt uitgelegd hoe u stelselmatig een HACCP studie uitvoert.
- Er wordt uitvoerig achtergrond verschaft over de microbiologische, chemische en fysische gevaren alsook over allergenen.
- U leert er hoe u verstandig een risico-analyse kan uitvoeren met een correct gebruik van de FMEA methode.
- Aan het eind van deze opleiding mag u zelf voor de groep uw mini-HACCP studie voorstellen.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Deze opleiding is bestemd voor HACCP teamleden binnen een organisatie actief in de voedselketen. Dit zijn zowel de food safety managers en kwaliteitsmedewerkers, maar ook productieverantwoordelijken, onderhoudsverantwoordelijken, directieleden, etc.
Deze opleiding is een HACCP level 4 training.
Praktisch
- Deze training wordt gegeven in uw bedrijf
- Gedurende een halve dag
- Voor maximum 15 personen
Uit mijn ervaring als lead auditor put ik talrijke voorbeelden en cases om op te oefenen.
Vooraf stem ik met u af over de activiteiten en producten of diensten die u aanbiedt. Aan de hand hiervan stel ik praktijkvoorbeelden samen die in uw bedrijfssituatie passen.
Tot 50% tegemoetkoming
Als opleidingsadviseur van de voedingsindustrie ben ik erkend door Alimento, en geven mijn coaching en opleidingen, voor bepaalde cursisten, recht op een financiële tegemoetkoming. Het gaat over werknemers en werkgevers van de voedingsindustrie (paritaire comités 118 en 220). Ook voor uitzendkrachten actief in paritair comité 118 en 220 kunt u genieten van gereduceerde tarieven.
Geïnteresseerd in een ‘HACCP voor HACCP teamleden’ opleiding?