Meer structuur in uw logistiek met behulp van IFS Logistics

IFS Logistics is een afgeleide standaard van de IFS Food standaard, en is bedoeld voor bedrijven actief in de logistiek van voedingsmiddelen.

Ondertussen is deze norm aan zijn tweede versie toe (versie 2.3 om correct te zijn), en geraakt hij goed ingeburgerd bij logistieke dienstverleners binnen de voedselketen. Bent u bedrijfsleider, kwaliteitsmanager, of operationeel verantwoordelijke van zo’n organisatie, en wilt u zich onderscheiden van uw concullegae door een internationaal erkend certificaat? Wilt u echt vooruit met uw bedrijf, en wilt u structuur brengen in het dagelijks bestuur? Dan is deze opleiding voor u bestemd.

Wat leert u tijdens deze opleiding?

  • De inhoud van de IFS Logistics v2.3 standaard én de komende nieuwigheden uit versie 3 (verplicht bij audits vanaf 1 december 2024)
  • Hoe de eisen te interpreteren naar je eigen bedrijfssituatie
  • Hoe een uiteindelijke IFS Logistics audit in z’n werk gaat.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is bestemd voor bedrijfsleiders, kwaliteitsmanagers en operationeel verantwoordelijken uit de logistieke dienstverlening binnen de voedselketen. Ze zijn geïnteresseerd in de IFS Logistics-standaard, willen de pro’s en contra’s ervan afwegen al dan niet met het oog om het internationaal erkende, én GFSI goedgekeurde (Global Food Safety Initiative) IFS Logistics certificaat te behalen.

  • Deze training wordt gegeven in uw bedrijf
  • Gedurende een halve dag
  • Voor maximum 15 personen

Ik gebruik praktijkvoorbeelden uit de realiteit om de inhoud toe te lichten. Bovendien stem ik vooraf af met u over uw specifieke bedrijfsactiviteiten, en verwerk deze in de opleiding.

Financiële tegemoetkoming

Voor de opleiding van bedienden, tewerkgesteld onder het Paritair Comité 226 (bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek) kunt u een aanvraag tot subsidiëring indienen bij het Vormingsfonds LOGOS.

Geïnteresseerd in een ‘IFS Logistics’ opleiding?

Vraag een in-house opleiding IFS Logistics aan

Na deze training kan u zelf beginnen werken naar certificatie binnen uw organisatie, al of niet met bijkomende ondersteuning van A+ Quality.

Vraag hier meer info voor mijn begeleidingstrajecten naar een IFS Logistics certificaat

Toen we beslisten om voor ons BRC for Storage & Distribution- en IFS Logistics- certificaat te gaan, beseften we dat dit voor De Rocker Logistics een ambitieuze uitdaging zou worden.

Gelukkig konden we rekenen op Alexander die ons met succes en binnen de vooropgestelde timing doorheen dit traject heeft geloodst. Zijn pragmatische no-nonsense aanpak zorgde er voor dat iedereen doorheen het proces altijd gemotiveerd en enthousiast de vooropgestelde doelstellingen trachtte te behalen. Waar nodig stuurde Alexander op tijd bij.

Dankzij zijn overtuiging en zijn enthousiasme tijdens de rondgangen op de vloer en de daarbij horende trainingsessies voor het voltallige personeel, slaagde Alexander erin om ook deze mensen in het kwaliteitsdenken op een significant hoger niveau te tillen. Wij zullen met plezier blijven beroep doen op A+ Quality !

Coaching traject BRC S&D en IFS Logistics
Rudy DenutteManaging Director, De Rocker Logistics

Als gediplomeerd IFS-auditor, heb ik meer dan 500 audits uitgevoerd als lead auditor. Die ervaring komt goed van pas tijdens deze opleiding.

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander