ISO 22000 / FSSC 22000 opleiding in jouw bedrijf

BREAKING: versie 6 van de FSSC 22000 norm voor voedselveiligheid is gepubliceerd op 31 maart 2023! Alle info en normdocumenten vind je hier.

Met een opleiding ISO 22000 of FSSC 22000, gegeven door een ex-auditor voedselveiligheid, scoor je tijdens je volgende jaarlijkse, aangekondigde of onaangekondigde, audit.

De ISO 22000 standaard is het food safety broertje van de ISO familie. Boven de doopvont gehouden als dé allesomvattende norm, los van enig commercieel belang, kreeg deze standaard echter nooit groen licht van de retail.

Nochtans geen slechte norm an sich, maar als je de GFSI (de Global Food Safety Initiative, zeg maar de mondiale vereniging van alle grote levensmiddelen retailers en producenten) niet achter je hebt, dan kan het het wel schudden…

Enkele slimme marketeers koppelden nadien deze eisenbundel aan de PAS 220, die de basisvoorwaarden vastlegt. Een nieuwe norm zag het daglicht: de FSSC 22000 (FSSC staat voor Food Safety Standard Certification). Deze kreeg wél de goedkeuring van de supermarktketens, en werd GFSI approved, waardoor deze norm op gelijke hoogte kwam te staan met concurrerende voedselveiligheidsnormen zoals BRC en IFS.

  • Waarin verschillen deze standaarden nu wezenlijk van de BRC of IFS?
  • Op welke manier moet ik mijn HACCP studie benaderen?
  • Hoe ver moet ik gaan in de implementatie van het basisvoorwaarden pakket?
  • Hoe zit dat nu met die verplichte onaangekondigde audits?
  • Wat betekent Food Safety Culture in deze norm?
  • Hoe gaat mijn auditor die juist interpreteren bij ons?

Kom er alles over te weten tijdens een opleiding van 1 dag, georganiseerd bij jou in het bedrijf. Jij zorgt voor een goed ventileerbaar leslokaal, waarbij de social distancing kan gegarandeerd worden, en ik zorg voor de rest.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

  • Hoe de standaarden zijn opgebouwd + de HLS (High Level Structure) van de ISO 22000:2018
  • De interpretatie van de eisen door auditoren in het veld
  • Het certificatieschema
  • De nieuwigheden in versie 6 van FSSC 22000 (audits verplicht tegen deze versie vanaf 1 april 2024)

Voorafgaand aan de opleiding stemmen wij samen af wat jouw productgroep is, wat de pijnpunten zijn in je FSMS (food safety management system), welke CCP’s je beheert, en wat je ervaring is met ISO 22000 en/of FSSC 22000. Op basis daarvan maak ik een gerichte opleiding, met voorbeelden uit jouw situatie, jouw sector, en jouw producten.

Ben je al vertrouwd met de norm, en wil je enkel weten wat er veranderd is in versie 6?

Dat kan! In een verkorte opleiding van 1 uur (in-house bij jou op bedrijf of online) geef ik je de normwijzigingen mee. To the point. Zonder blabla.

Vraag een opleiding FSSC 22000 v6 WIJZIGINGEN aan

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is bestemd voor quality-, productie- en plantmanagers en directieleden van voedingsbedrijven, verpakkingproducenten, of dienstverleners actief in de voedselketen. Je bent geïnteresseerd in de ISO- / FSSC 22000-standaard, wi de pro’s en contra’s ervan afwegen al dan niet met het oog om het ISO en / of FSSC 22000 certificaat te behalen.

Na deze training kan je zelf beginnen werken aan certificatie binnen je organisatie, al of niet met bijkomende ondersteuning door mezelf.

Tot 50% tegemoetkoming

Als opleidingsadviseur van de voedingsindustrie ben ik erkend door Alimento, en geven mijn coaching en opleidingen, voor bepaalde cursisten, recht op een financiële tegemoetkoming. Het gaat over werknemers en werkgevers van de voedingsindustrie (paritaire comités 118 en 220). Ook voor uitzendkrachten actief in paritair comité 118 en 220 kan je genieten van gereduceerde tarieven.

Geïnteresseerd in een ‘ISO 22000/ FSSC 22000’ opleiding?

Vraag een opleiding FSSC 22000 / ISO 22000 aan
Colruyt Group

Om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen binnen de FSSC 22000 standaard hadden we gevraagd aan Alexander om dit even te komen toelichten. De opleiding zelf is een absolute aanrader: ruimte voor vraagstelling met duidelijke onderbouwde antwoorden, uitwerking van realistische voorbeelden, tips en tricks vanuit werkervaringen, ... Kortom een allesomvattende opleiding.

Opleiding FSSC 22000
Jens BeernaertKwaliteitsverantwoordelijke, Colruyt Group Fine Food Production

Als gediplomeerd auditor, heb ik meer dan 500 audits uitgevoerd als lead auditor. Die ervaring komt goed van pas tijdens deze opleiding.

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander