Advies voedselveiligheid bij de bouwplannen van je fabriek
Ik heb honderden bedrijven in de levensmiddelen industrie gezien. Die expertise gebruik ik om jouw bouwplannen te bekijken. Vooraleer de werken beginnen…
Studiebureaus en architecten tekenen jouw plannen uit volgens jouw wensen. Maar, kennen zij altijd de nieuwste inzichten van BRC, IFS, FSSC 22000 of het FAVV? Ik wel.
Zo bespaarde ik al bij verschillende klanten ettelijke euro’s door op tijd aanpassingen te laten doorvoeren.
Bouwen doe je nu eenmaal niet elke dag. Het zou dan ook zonde zijn om in een opgeleverd gebouw al te moeten beginnen kappen en breken.
Zit je dus met bouw- of verbouwplannen? Win dan mijn advies in, en zorg er voor dat je gebouw future proof is. In orde met de wettelijke eisen rond voedselveiligheid, én conform de nieuwste standaarden.
Items die ik beoordeel:
- Zitten je HACCP flows goed?
- Is rekening gehouden met food defense maatregelen?
- Zijn de facilities niet vergeten?
- Is er een logische routing voor het personeel, afval, etc.?
- In welke materialen worden de ruimtes afgewerkt?
- En veel meer uiteraard…
Vermijd bedrijfsblindheid en schakel mijn ervaring in.
Cases
Sowepo
Alexander adviseerde ons reeds in de fase van de bouwplannen, om zodoende een IFS future proof fabriek neer te zetten. Ondertussen begeleidde Alexander ons tijdens intense coaching sessies op vlak van procedures, HACCP studie, en het ganse kwaliteitsverhaal richting onze nakende IFS Food audit.