Interne audits voedselveiligheid door een ervaren senior auditor

Interne audits voedselveiligheid kan je door mij laten uitvoeren. Onafhankelijkniet-bedrijfsblind, en met kennis van de normen.

Als ex-lead auditor voedselveiligheid, met meer dan 500 audits bij bedrijven uit de levensmiddelen industrie, heb ik alle mogelijke food safety management systemen gezien, met hun goede kanten én hun gebreken.

Heb je weleens de opmerking van je externe auditor gehad dat de interne audits te weinig “body” hebben? Dat ze meer op inspecties dan audits lijken (ken jij het verschil?)? En vind je zelf ook wel dat er te weinig non-conformiteiten naar boven komen, wetende wat de situatie op de werkvloer is?

Laat mij los op jouw bedrijf, jouw specifieke afdeling, jouw productielijn, jouw magazijn,… en ik challenge jouw huidig systeem. Weten de werknemers waarmee ze bezig zijn? Zitten de procedures en werkinstructies goed? Registreert iedereen zoals het voorgeschreven is in het HACCP plan? Dit, en veel meer, beoordeel ik met een kritische blik, én ik geef je tips over het “beter” (efficiënter, meer geborgd, meer conform) zou kunnen. Mijn bagage en ervaring laat mij toe om jouw systeem te benchmarking aan concullegae.

Met mij schakel je mogelijke bedrijfsblindheid uit, én ik kan kritisch zijn want ik hoef geen rekening te houden met interne politiek.

Mijn werkwijze bij jouw interne audits

Vooraf bespreken we samen wat de scope is van je audits. Moet ik een deel van het FSMS (Food Safety Management Systeem) auditeren, of het volledige gebeuren?

Je krijgt van mij advies over de frequentie van je audits, rekening houdend met de norm waartegen je gecertificeerd bent (BRC, IFS, FSSC 22000, FAVV autocontrole, etc.) en met de situatie van jouw bedrijf. In concreto: ben je een startup, of eerder een geroutineerd bedrijf? Misschien is onlangs de kwaliteitsmanager vertrokken, en wil je dus wat frequenter audits laten uitvoeren? Alles is bespreekbaar.

Jij bepaalt het format waarin gerapporteerd moet worden; mocht je er geen hebben: geen nood, dan rapporteer ik de uitgevoerde interne audits in het A+ Quality format.

Ik voer de interne audit(s) uit en bespreek onmiddellijk erna al mondeling met jou mijn bevindingen.

Ik kan jouw interne audits uitvoeren in het Nederlands – Engels – Frans.

Het auditrapport krijg je van mij binnen de 5 werkdagen.

Enkele voorbeelden van gesmaakte interne audits bij klanten:

  • HACCP studie
  • Fabrieksaudits (productielijnen, ontvangst goederen, expeditie, etc.)
  • Aankoopafdeling
  • Technische dienst
  • De CEO op de rooster gelegd
  • Productontwikkeling
  • Personeelsdienst
  • QC en intern labo
  • En zoveel meer…
Ik wil high level interne audits met meerwaarde

Allemaal goed en wel, maar je wil intern personeel omscholen tot intern auditor. Ook dat kan. Ik geef een zeer praktisch bruikbare, hands-on training Intern Auditor Voedselveiligheid.

Meer details mijn opleiding Intern Auditor Voedselveiligheid

Of wil je dat ik jouw leveranciers ga auditeren? Ook dat kan. In binnen- en buitenland.

Leveranciersaudits door Alexander Platteeuw

Cases

Signature Foods Belgium
LeenGhielens, quality manager bij Signature Foods Belgium gebruikt A+ Quality voor interne audits voedselveiligheid en kwaliteit

Door het uitbesteden van onze interne audits handelen wij nu dus enerzijds conform de IFS Food norm en, belangrijker nog, tillen wij ons kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem telkens naar een hoger niveau.

Interne audits uitbesteden = meerwaarde

Ik heb Alexander ontmoet tijdens BRC-IFS certificeringsaudits bij Ter Beke in Wanze en ik heb zijn manier van werken en zijn pragmatisme tijdens deze audits erg gewaardeerd. Daarom heb ik meteen aan hem gedacht om de interne audits van ons kwaliteitssysteem bij ISFI uit te voeren. Naast zijn ervaring en zijn professionalisme, is hij zeer beschikbaar voor alle punctuele informatie. Gefeliciteerd met zijn nieuwsbrief!

Pragmatische interne audits
Olivier BrozeQA manager, ISFI

Nood aan antwoorden of oplossingen
ivm voedselveiligheid?

Contacteer ons
Alexander