BRC Storage & Distribution legt de lat opnieuw hoger

Het zat er aan te komen: versie 2 van de BRC Storage & Distribution (kortweg S&D) norm wordt vervangen door versie 3. Deze standaard is geschreven voor bedrijven die geen manipulatie van open product doen, maar wiens activiteiten bestaan uit opslag, overslag, transport, etc. in opdracht van de eigenaar van de goederen, of voor bedrijven die er een groothandel activiteit op na houden.

In 2015 werd versie 7 van de BRC Food (voor producenten) boven de doopvont gehouden, wat meteen de aanleiding bleek om de nieuwe eisen hieruit ook te vertalen naar de andere BRC standaarden. Zoals de S&D dus.

BRC heeft een draft versie gepubliceerd op diens website, waarop iedereen commentaar kan spuien. Dus, als deze standaard voor jou van toepassing is: doen!

 

Welke zijn de grootste geviseerde veranderingen?

 

  • Er is meer aandacht voor de uitbesteding van activiteiten, en welke partijen BRC beschouwt als dienstenleveranciers
  • Eisen rond recall zijn veel dieper uitgewerkt
  • Registraties van controle van de vrachtwagen bij laden worden verplicht
  • Eisen rond food defense zijn verder uitgebreid
  • Wat te doen met overschotten van product (letterlijk overgenomen uit BRC Food v7)
  • In het luik groothandel (als je dus zelf eigenaar van de goederen wordt) zijn extra eisen opgenomen rond bewaking van je leveranciers, en – hoe kon het ook anders – voedselfraude
  • Voor zij die ook etiketten aanbrengen: de principes uit BRC Food versie 7 zijn nu ook geïntegreerd (extra interne controles dus).

En ook het scoresysteem zou kunnen veranderen. BRC twijfelt momenteel om het bestaande systeem te vervangen door het BRC Food systeem (met grading AA, A, B, C of D op het certificaat), ofwel nog een derde, nieuwe, variant te introduceren.

Ook de optie om onaangekondigd te worden geauditeerd, bestaat vanaf versie 3. Dit blijft evenwel een vrijwillige keuze van het bedrijf.

Via deze link kan je de draft versie downloaden.

Reserveer hier je BRC S&D in-house opleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *