Eerste blog

Hey everybody!

Mijn eerste stappen als blogger op deze planeet. Wow!

Bedoeling is om hier de komende dagen, maanden, jaren mijn gedachten op de mensheid los te laten over wat ons allen dagelijks aanbelangt: ons dagelijks menu. Ons ontbijt voor dag en dauw, onze lunch die we vluchtig naar binnen werken op weekdagen, onze tussendoortjes waarvan we hopen dat ze ons wat extra energie geven, ons gezellig diner bij kaarslicht op vrijdagavond, ons glas Bordeaux voor de televisie, ons pak frieten op de Gentse feesten, … 

Iedereen gaat op een andere manier om met z’n voeding, maar we zijn het er allemaal over eens dat het lekker en veilig moet zijn (en liefst nog niet te duur ook). Maar staan we nog wel eens stil bij de achtergrond van onze energiebron? Hoe geraakt die biefstuk op ons bord? Is het nu echt zo gevaarlijk om américain préparé te eten die te warm heeft gestaan? Bepalen de grote multinationals de grondstofprijzen nu werkelijk? Wat is de rol van de supermarktketens hierin? Veel vragen waar ik probeer een antwoord op te vinden in mijn dagelijkse bezigheden. Ik zal ze trachten op een objectieve manier te delen met de mensheid via deze blog. Waarom? Omdat ik gepassioneerd ben. Simpel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *