BRC Storage & Distribution versie 4: what’s new?

Onze vrienden bij BRCGS (GS staat voor Global Standards) hebben niet stilgezeten en hebben versie 4 van de BRC Global Standard for Storage & Distribution gepubliceerd. Dit is de norm uit de BRCGS familie die eisen omtrent kwaliteit en voedselveiligheid oplegt aan spelers actief in logistiek, transport en opslag.

Zijn we blij met deze 4e aanpassing? Mja, da’s altijd een beetje afwachten. Het is duidelijk dat BRCGS standaarden meer en meer evolueren naar een soort framework waarbij de Food Safety norm (de norm voor de feitelijke producenten van levensmiddelen) als opperframe geldt. Lees: meer en meer eisen uit de BRC Food safety norm worden gekopieerd naar de andere normen (naast de Food Safety norm is er ook dus de BRC for Storage & Distribution, de BRC for Agents & Brokers, de BRC for Packaging Materials, de BRC for Consumer Products, en de BRC Retail).

Als logistieke speler, bij uitbreiding ook groothandelaar (de Wholesaler in het Engels) krijg je vanaf 1 mei 2021 versie 4 verplicht voorgeschoteld bij audits. En ja, 1 audit in een cyclus van 3 jaar moet vanaf dan onaangekondigd plaatsvinden. Dat is waarschijnlijk de grootste verandering voor de meeste bedrijven: je organisatie klaarstomen voor een “het kan alle dagen audit zijn” attitude.

Enter “food safety culture”

Een bekend begrip bij BRCGS (ik blijf het moeilijk bekken vinden, die nieuwe afkorting van BRC), met de komst van BRC Food Safety versie 8. Dus nu ook als vast onderdeel van de BRCGS for Storage & Distribution. Daaraan gekoppeld is ook nieuw dat ieder bedrijf een vertrouwenspersoon moet hebben waarbij klokkenluiders hun beklag kunnen doen.

Nu goed, te veel om op te sommen in 1 artikeltje.

Wil je graag weten wat de finesses zijn, en, bovenal, hóe je deze nieuwe BRCGS vereisten in jóuw organisatie op een praktische manier kan implementeren?

Boek dan een opleiding BRCGS for Storage & Distribution versie 4. Ik bied je de keuze:

  • Ofwel heb je al S&D kennis en wil je enkel de nieuwe eisen onder de knie krijgen. Dan heb ik voor jou een verkorte sessie klaargestoomd die je vanaf nu ofwel vanop afstand (via video conferencing), ofwel bij jou op het bedrijf kan volgen. Deze sessie duurt 1 uur.
  • Ofwel wil je graag de volledige BRCGS for Storage & Distribution versie 4 uitgelegd krijgen, incl. praktijkcases. Deze gaat enkel door bij jou op bedrijf, en is telkens ook op maat van jouw sector, jouw producten en jouw processen. Verwacht dus geen voorgekauwd verhaaltje, maar een opleiding die onmiddellijk inzetbaar is. Deze sessie duurt 1 dag.

Meer weten?

Een goed voorbereid auditee reduceert het stressniveau bij de audit!

Vraag een offerte voor een opleiding aan

Alle info over het abonnement vertrouwenspersoon

Food safety culture installeren in jouw bedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *