Ik ga het kort houden: IFS heeft een niet onaardige poging gedaan om het voedselfraude (of productfraude in het geval van non-food bedrijven) verhaal gestructureerd in kaart te brengen.
Dat wil zeggen dat volgende thema’s behandeld zijn:
- Wat zijn de vereisten van de IFS Standaarden in de materie food fraud / product fraud?
- Welke vragen kan een IFS auditor stellen?
- Hoe voer je een fraude risico analyse uit?
- Welke risicobeperkende maatregelen kan je nemen als bedrijf?
Vooral zeer verhelderend zijn de praktische voorbeelden, zowel van risico analyses (de VACCP studies, oftewel de Vulnerability Assessments) alsook van risicobeperkingsplannen (de zogenaamde mitigation plans).
Ik zou zeggen: wacht niet langer, en lees deze publicatie grondig door, of je nu IFS gecertificeerd bent of niet.
Ben je nog niet zo vertrouwd met food fraud / product fraud?
Geen nood: ik kom graag in-house bij jou op bedrijf een fraude training geven, zodat je nadien zelfstandig in staat bent je fraudestudie op te zetten en te onderhouden.
Alexander Platteeuw