IFS Logistics versie 3 verplicht bij audits vanaf 1 december 2024

IFS Logistics version 3 for food logistics providers

IFS Logistics Standaard versie 3: wat zijn de veranderingen en hoe implementeer je ze praktisch?

Het was te verwachten: met de recente update van IFS Food naar versie 8, kon de IFS Logistics standaard niet achterblijven. Maar wat is er nu precies veranderd en hoe implementeer je deze wijzigingen in de praktijk?

Veranderingen in IFS Logistics versie 3

Is er veel veranderd in IFS Logistics Versie 3? Niet echt. De logistieke tak van de IFS-familie heeft het scoresysteem overgenomen zoals recentelijk aangepast. B-beoordelingen wijzen nu op een afwijking, wat actie vereist in je actieplan na de audit.

Een onaangekondigde audit beloont je met een “Star Status,” wat een eervolle vermelding op je certificaat en in de IFS-database betekent, waar klanten jouw certificatiestatus kunnen opzoeken.

De scope van IFS Logistics is in Versie 3 uitgebreid met het sorteren van groenten en fruit, het labelen van levensmiddelen (bestemd voor de finale consument), en logistieke activiteiten in de feed sector.

Let op bij het uitbesteden van logistieke processen, aangezien IFS hier de zienswijze van de Food-standaard volgt. Hoofdstuk 4.2.4 is in dit opzicht nieuw geschreven.

Voor het overige zijn eisen samengevoegd, vereenvoudigd qua bewoording, en heeft men, naar analogie met IFS Food Versie 8, food defense onder hoofdstuk 4 ondergebracht.

Zeker nuttig om je conform te stellen is het handige overzicht van de wijzigingen in Versie 3 ten opzichte van Versie 2.3. Het volledige document vind je hieronder.

IFS Logistics wijzigingen in versie 3 t.o.v. versie 2.3

Praktische Implementatie van IFS Logistics Versie 3

Allemaal goed en wel, maar hoe zet je dit om in de praktijk? Hierbij kan ik je helpen: ik adviseer je om deze standaardupdate om te zetten in procedures die bij jouw bedrijf passen en die een minimum aan extra werklast betekenen.

Interesse in een IFS Logistics Versie 3-proof Food Safety & Quality System?

Ik help jouw IFS Logistics Versie 3-proof Food Safety & Quality System op te zetten. Ontdek hoe ik dat doe door hieronder te klikken.

Naar een werkbaar IFS Logistics systeem

Alexander Platteeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *