Wat bracht de zomer van 2022 ons?

We zijn terug van weggeweest! Je hebt het een tijdje zonder mijn schrijfsels moeten doen, maar hey, dit was dan ook een tópzomer! Ik heb met volle teugen genoten, en hoop van jou hetzelfde. Dit gezegd zijnde: laat ons stilletjes hopen dat het mooie weer nog niet onmiddellijk voorbij is…

Nu goed, back to business. Wat bracht die zomer van 2022 ons (naast vreselijke zomerhitjes à la Rain in Ibiza)?

Barry Callebaut mocht terug chocolade beginnen produceren na een wekenlange stilstand. De gevolgen ervan in de chocoladewereld zullen nog lang nazinderen, zoveel ben ik zeker.

Ethyleenoxide (jawel, nog steeds) mag in additieven nu max. 0.1 ppm residueel aanwezig zijn (volgens EU Verordening 2022/1396), ongeacht de origine ervan.

Vanaf 8 augustus is titaniumdioxide (E171) verboden in alle levensmiddelen op de EU markt, en dit volgens EU Verordening 2022/63.

En last but not least: op 1 augustus publiceerde BRC Food versie 9 van diens standaard voor producenten van levensmiddelen.

En over die laatste wil ik het nu graag hebben. De grote lijnen van BRC Food Safety versie 9 beschreef ik al in een eerder bericht (wat je hier nog eens kan lezen), dus die ga ik niet meer herhalen.

Ik heb me ondertussen ingelezen in de norm, opleidingen gevolgd, en heb er een mooi, to-the-point, direct in de praktijk bruikbaar opleidingsschema rond uitgewerkt.

Als je dus klaar wil zijn tegen 1 februari 2023 -want vanaf dan heb je ‘t spek aan je been bij je audit- informeer je dan tijdig over de wijzigingen t.o.v. versie 8, en boek tijdig je opleiding.

Je krijgt van mij de keuze: ofwel een korte sessie met enkel de wijzigingen, ofwel de volledige standaard, van A tot Z toegelicht. 

Naar de opleidingen BRC Food Safety versie 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *