Ik stop met facturen betalen

Mijn zoon brak midden in covid-tijden zijn pols. 15 jaar, skater voor het leven, dus dan loop je wel eens het risico iets te breken. Mocht je mij dergelijke halsbrekende kunsten laten uithalen, ik zat al in een rolstoel.

Het gevolg van zijn ongelukkige landing: operatie, daarna op controle, na 1 week voorlopige plaaster eraf, na 4 weken weer dié plaaster af, brace voorschrijven, spil eruit, 1 week later de draadjes eruit, enz. Enfin, je kent het verhaal wel.

Nu hebben wij wel een hospitalisatieverzekering. Lees: een vrijgeleide voor het ziekenhuis om eens duchtig door te rekenen. Sorry, maar dit moest ik toch even kwijt. Wat er ook van zij: de hospitalisatieverzekering regelt alles netjes, en is een zegen bij dergelijke “malheuren”.

Nu krijg ik vandaag de eindafrekening van de verzekeraar. Met de post. Jawel, meneer, met de fysieke post. En let nu goed op: in de envelop zitten 4 bladzijden papier, samen met een eindfactuur van… tadaaa…. 1 euro. Je leest het goed: één euro. Uno. One. “Hoe is het eigenlijk mogelijk?”, vraag ik me dan af. Iemand heeft zich dus bezig gehouden met het uitprinten (hopelijk gebeurde dit automatisch, maar gezien de brief per post ging, ben ik daar nog niet zo zeker van), opvouwen, in een envelop steken, postzegel er op plakken, en met de postbode meegeven. En dat voor 1 euro. Qua kosten-baten kan dit tellen. In het negatief dan voor de verzekeraar.

Waar is het gezond verstand gebleven? Met de postduif opgestuurd?

Stel je je zelf ook wel eens vragen bij de kosten-baten van sommige handelingen?

Vraag je je ook wel eens af wat het nut is van de papierwinkel in je job?

En telde je ooit het aantal uren die je per week bezig bent met afstompend werk? Je werkgever betaalt je toch netjes iedere maand, dus tja. Alleen… wie is daar bij gebaat?

Papier om het papier

Ik zie bijna dagelijks QA managers strugglen met hun papierwinkel. Ik zie QA managers zuchten onder de workload die op hen af komt.

Met mijn coaching maak ik dat je weer met goesting je job uitoefent. Gedaan met de bullshit jobs. Administratieve vereenvoudiging. Registraties die geen toegevoegde waarde hebben: buiten! Lees er de getuigenissen van mijn klanten op na, en je zal zien dat ik voor no-nonsense systemen sta. Kwaliteitssystemen die écht werken, en die bovendien nog geapprecieerd worden door auditoren.

Ik kan ook jou leren hoe jij efficiënt je kwaliteitszaken regelt. Ik kan je leren hoe je niet ’s avonds naar huis gaat met het “Wtf heb ik nu vandaag eigenlijk maar gedaan?” gevoel.

Ik leer je hoe je geen 1-euro facturen meer uitstuurt.

Klik hier als je mijn 1-op-1 coaching traject voor jouw QA beheer wil krijgen.

Alexander Platteeuw

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *