IFS Product Fraud Practical Guidelines

IFS publiceerde destijds een praktische handleiding bij het implementeren van de toenmalig nieuwe food defense eisen. Hetzelfde doen zij nu rond voedselfraude. Het is opnieuw een praktisch document geworden, waarin uitgelegd wordt hoe je als bedrijf een vulnerability assessment (VACCP studie) kan uitvoeren. Ik zeg wel “kan”, want de methodologie is niet verplicht. Maar, het geeft je wel inzicht in hoe je de materie kan benaderen. Persoonlijk vind ik dat ze wat meer nadruk hadden mogen leggen op het onderbouwen van de scoretoekenning bij de risico beoordeling, maar goed.

Ik ben anderzijds wel blij dat ook IFS andere assen voor je risico matrix voorstelt dan je gewend bent bij een HACCP studie. Waar ik al lang voor pleit, is om niet met kans x ernst te werken, want dan kom je er niet. Kans op voorkomen x Kans op detectie zijn veel nuttiger in deze.

De volledige IFS Guideline Product Fraud Mitigation vind je hier.

Wil je meer toelichting bij jou op bedrijf omtrent food fraud, en hoe de VACCP in praktijk om te zetten? Geef dan gerust een seintje.

Ik wil meer weten over food fraud

Alexander Platteeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *