Laatste voedselfraude-incident gemist?

Een mislukte olijvenoogst in Italië? Goedkope Chinese grondstoffen die de markt overspoelen? Dure producten die plotseling aan een spotprijsje worden aangeboden? Hier zou al een belletje moeten gaan rinkelen als het op de term voedselfraude (“food fraud” in het Engels) aankomt. De media  heeft er de mond vol van sinds het paardenvleesschandaal.

De retail zit mee op de kar

Vandaar ook dat de grootdistributie, de retail, dit als harde eis opneemt in diens lastenboeken. BRC wijdt er in versie 7 een apart hoofdstuk aan. IFS nam deze al op via een amendement. Er valt niet meer aan te ontsnappen. De hele keten moet mee. En da’s logisch, want de enige manier om via transparantie alle schakels van de ketting bloot te leggen, is door diep te gaan. De retailer wil niet alleen weten hoe diens leverancier de zaken borgt, maar ook hoe de leverancier ván de leverancier het aanpakt en ga zo maar door.

Praktische benadering

Maar hoe pak je dit risico als goedbedoelde producent of trader nu aan?

A+ Quality organiseert op 3 september 2015 een open opleiding rond food fraud! Je leert er:

  • Hoe je te informeren over incidenten in de markt
  • Hoe een authenticity / food fraud risico analyse uit te voeren
  • Welke beheersmaatregelen je kan invoeren om je te wapenen bij risicovolle producten
  • Wat de retailers van jou verwachten

Na afloop ontvang je een attest van deelname, en ben je in staat zelf je fraudeplan op te stellen.

Datum: 3 september 2015

Agenda:

  • Vanaf 15u30: onthaal
  • 16u00 – 18u00: event voedselfraude
  • 18u00 – …: mogelijkheid tot netwerking

Locatie: Oosterhoeve, Geraardsbergsesteenweg 147, 9860 Oosterzele

(meer info op http://www.ubeon.be/oosterhoeve/zalen)

Kostprijs: 50 euro pp, excl. BTW (na inschrijving ontvang je de betalingsgegevens)

Schrijf je in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *